Monty Python: Πέθανε ο στιχουργός και μουσικός Νιλ Ίνες

17:52 30/12/2019 - Πηγή: People

Νεκρός βρέθηκε το βράδυ της Κυριακής (29/12) ο Νιλ Ίνες, ένας άνθρωπος που συνέδεσε το όνομά του με τους Monty Python και για πολλούς έφερε το προσωνύμιο «έβδομος πύθωνας», δηλαδή το άτυπο έβδομο μέλος τους.

Όπως ανακοίνωσε η οικογένειά του, ο Ίνες πέθανε σε ηλικία 75 ετών λίγες εβδομάδες μετά τα γενέθλιά του και δεν έπασχε από κάποια ασθένεια. «Πέθανε από φυσικά αίτια, χωρίς προειδοποίηση και νομίζω γρήγορα και ανώδυνα» ανέφερε ο μάνατζερ του Νάιτζελ Μόρτον.

Ο Ίνες μπήκε στην κομπανία των Python

το 1974, όταν αποχώρησε ο Τζον Κλιζ για ένα διάστημα και στη συνέχεια συνέπραξε μαζί τους για το θρυλικό Holy Grail, όπου υπέγραψε τα πασίγνωστα Knights of the Round Table και Brave Sir Robin, ενώ εμφανίστηκε και στο Life of Brian, γι΄αυτό και ήταν το ένα από τα δύο μη μέλη των Python που αναφερόταν στα credits των ταινιών.

Μετά τους Monty Python, ο Νιλ Ίνες πρωταγωνίστησε στην σατιρική εκπομπή The Rutles, ενώ έκανε και τη δική του μπάντα με όνομα Bonzo Dog Doo-Dah.

Στο βιογραφικό του Ίνες είναι και μια δικαστική διαμάχη με τους Oasis για το τραγούδι Whatever που θεωρούσε ότι θυμίζει τη μελωδία του τραγουδιού του How Sweet To Be An Idiot.

Ο Ίνες αφήνει πίσω του τη γυναίκα του Υβόννη, τους τρεις γιους τους Μάιλς, Λουκ και Μπάρνι και τα τρία εγγόνια του Μαξ, Ίζι και Ζακ.

Keywords
Τυχαία Θέματα