Κηδεία Θάνου Μικρούτσικου: Οι σπαρακτικοί επικήδειοι της συζύγου και της κόρης του

16:51 30/12/2019 - Πηγή: People

Ήταν όλοι εκεί, στο πλευρό του. Είτε είχαν συνεργαστεί με τον Θάνο Μικρούτσικο είτε τον γνώριζαν προσωπικά είτε εκτιμούσαν το μεγαλείο της δουλειάς και του έργου του, βρέθηκαν όλοι σήμερα στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών για τον αποχαιρετισμό στον καλλιτέχνη, στον διανοητή, σ’ έναν άνθρωπο με ανάστημα, ταλέντο, γνώσεις και αξιοπρέπεια.

Από τον Δημήτρη Πιατά και τον Στέλιο Μάινα με τη σύζυγό του, Κάτια Σπερελάκη, μέχρι τον Γιάννη Κότσιρα, τον Χρήστο Θηβαίο και τον γραμματέα του ΚΚΕ,

Δημήτρη Κουτσούμπα, τον Μίλτο Πασχαλίδη, τον Μανόλη Παντελιδάκη, τον Βαγγέλη Θεοδωρόπουλο, τον Γιάννη Ζουγανέλη και την κόρη του, Ελεωνόρα, τον Δημήτρη Λιγνάδη, τον Σπύρο Παπαδόπουλο, ήταν όλοι τους εκεί. Συντετριμμένος, ανήμπορος να βγάλει λέξη, ο γνωστός παρουσιαστής και αδελφός του συνθέτη, Ανδρέας Μικρούτσικος.

Όμως, οι πιο σπαρακτικοί επικήδειοι εκφωνούνται πάντα από τα μέλη της οικογένειας που μένουν πίσω. Η σύζυγος του εκλιπόντος, Μαρία Παπαγιάννη και η κόρη που απέκτησαν με τον μουσικοσυνθέτη, η νεαρή Αλεξάνδρα ήταν τα πρόσωπα που με τα λόγια τους συγκίνησαν τους πάντες.

«Και αν αυτή τη στιγμή βρίσκεσαι σε κάποιο παράλληλο σύμπαν, κάπου στον Σταυρό του Νότου κράτησε μου ζεστό το πιάνο για όταν θα ξανασυναντηθούμε. Σ’ αγαπάω», ήταν τα σπαρακτικά λόγια της μικρής του κόρης.

«Πέρασαν 26 χρόνια από τότε που συναντηθήκαμε. Από τότε, δηλαδή, που με πρόσεξες εσύ, γιατί εγώ σε είχα στο μυαλό μου πολλά χρόνια… Όταν από μαθήτρια ακόμα ανακάλυπτα τα πολιτικά. Από την πρώτη στιγμή που συναντηθήκαμε, νεαρή δημοσιογράφος εγώ, ο αγαπημένος μου συνθέτης εσύ, έγινες εμμονή. Ήθελα να είμαι μαζί σου. Θέλει πολλές ζωές η ευτυχία και εμείς το καταφέραμε.

Θάνος Μικρούτσικος: Τελευταίο αντίο στον σπουδαίο δημιουργό – Πλήθος κόσμου στην πολιτική κηδεία του μουσικοσυνθέτη

> Και εγώ έτρεμα μην κουραστείς και εσύ γελούσες. Και έλεγες πως κανένας δεν μπορεί να σε νικήσει, γιατί τα είχε ήδη όλα. Τη μουσική σου, την αγάπη, τους φίλους, τα παιδιά έξω από το σπίτι μας. Και εγώ να μη σε χορταίνω ποτέ…

»Η αγάπη του κόσμου σου έδινε φως. Και ύστερα ήρθε το κακό και μας έστησες στον τοίχο, αλλά εμείς ονειρευόμασταν ακόμα ταξίδια. Μη φοβάσαι. Αν δεν σου μάθω τέλεια ισπανικά δεν φεύγω. Αλλά ύστερα, που το κακό θέριεψε εγώ φοβήθηκα πιο πολύ, αλλά εσύ πάλι με ηρέμησες: «θα είμαστε μαζί, θα δεις». Και είδα πόσο δύσκολη είναι η ζωή όταν δεν μπορείς να ονειρευτείς»…

Όπως έγινε γνωστό, η σορός του μουσικοσυνθέτη θα οδηγηθεί στη Ριτσώνα, στο νέο αποτεφρωτήριο.

Η πολιτική κηδεία του σπουδαίου μουσικοσυνθέτη τελέσθηκε δημοσία δαπάνη, όπως αποφασίστηκε από τους υπουργούς Εσωτερικών και Οικονομικών.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Κηδεία Θάνου Μικρούτσικου,kideia thanou mikroutsikou