Joker: Το FBI σε ετοιμότητα εν όψει της πρεμιέρας της ταινίας

14:17 4/10/2019 - Πηγή: People

Το Joker είναι μια ταινία σοκαριστική. Όχι μόνο σε κινηματογραφικό επίπεδο. Αλλά και σε επίπεδο κοινωνικό όσον αφορά στην Αμερική. Από το 2012 που έγινε το τραγικό συμβάν στο Κολοράντο κατά την προβολή της τρίτης ταινίας της τριλογίας του Νόλαν για τον Batman, έχουν ακολουθήσει αμέτρητα περιστατικά με πυροβολισμούς.

Σήμερα η ταινία βγαίνει στις αίθουσες σε παναμερικάνικο επίπεδο και ορισμένες σκηνές είναι ικανές να ωθήσουν τα ήδη πειραγμένα μυαλά προς βίαιες

συμπεριφορές. Γι΄αυτό το FBI έχει θέσει σε εφαρμογή τους μηχανισμούς του, με πρώτο οχυρό τα social media.

Σε συνεργασία με το Facebook, γίνεται άμεση καταγραφή όσων αναρτήσεων έχουν επικίνδυνο ή κάπως ασαφές περιεχόμενο και ελέγχονται οι άνθρωποι που τις κάνουν. Από χθες έχουν εμφανιστεί αρκετά περιστατικά που δεν ήταν αρκετά ξεκάθαρα, αλλά προς το παρόν οι αρχές δεν έχουν δει κάτι που να χρήζει άμεσης παρέμβασης.

Ένα δεύτερο μέτρο αφορά στην αστυνόμευση των κινηματογραφικών αιθουσών που βρίσκονται σε περιοχές με ιστορικό περιστατικών με πυροβολισμούς ή που οι κάτοικοι τους έχουν δείξει μια ροπή-αγάπη προς τα όπλα. Παράλληλα, σε όλες τις αίθουσες έχουν απαγορευτεί οι εμφανίσεις με στολές, ιδίως κλόουν. Φυσικά, στην αίθουσα που έγινε το μακελειό με τους 12 νεκρούς και τους 70 τραυματίες το 2012, δεν θα προβληθεί η ταινία.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Joker,FBI