Δείτε το shag cut που πρέπει να αποκτήσετε αν έχετε σγουρά μαλλιά

Το shag cut έρχεται κατευθείαν από τα 80’s και το είδαμε πάλι στις αρχές του καλοκαιριού αφού αρκετά μοντέλα αποφάσισαν να το υιοθετήσουν. Και μας άρεσε πολύ. Vintage αλλά όχι ρετρό είναι ένα κούρεμα που δείχνει υπέροχο τόσο σε ίσια όσο και σε σγουρά μαλλιά. Ειδικά για τα σγουρά είναι η καλύτερη ιδέα αφού δεν υπάρχει λόγος να τα ταλαιπωρείτε με προϊόντα stying και σίδερο ισιώματος.

Αν ανήκετε στην κατηγορία

των γυναικών με σγουρά μαλλιά δείτε τι ακριβώς πρέπει να ζητήσετε από τον κομμωτή σας. 

Μαλλιά με πολύ σφιχτές μπούκλες: Συνήθως ο κομμωτής κουρεύει τα συγκεκριμένα μαλλιά στεγνά ώστε να ελέγχει καλύτερα τις ασυμμετρίες και το μήκος. Όσο αφορά την περιποίηση θα πρέπει να χρησιμοποιείτε μια βαριά φόρμουλα conditioner. Αφήστε τα να στεγνώσουν φυσικά, απλώστε μικρή ποσότητα κρέμας styling για μπούκλες και φορμάρετε με τα δάχτυλα. Αν θέλετε να διατηρήσετε το κούρεμα θα πρέπει να επισκέπτεστε τον κομμωτή σας κάθε 2-3 μήνες για να κόβει τις άκρες.

Photo: Dave Kotinsky/Getty Images/Ideal Image

Κυματιστά ή σπαστά μαλλιά: Σ’ αυτή την περίπτωση το κούρεμα γίνεται σε νωπά μαλλιά. Για να δημιουργήσει φυσική κίνηση στα μαλλιά σας ο hairstyists πρέπει να τα κόψει ασύμμετρα ειδικά στο μπροστινό μέρος μόνο. Οι πολλές ασυμμετρίες σε όλη την επιφάνεια θα κάνει τα μαλλιά σας να δείχνουν στημένα. Το μόνο που θα χρειαστείτε για να φορμάρετε στο σπίτι είναι αφρός ή απαλή κρέμα για μπούκλες. Στις άκρες αλλά και στο μέσο το μαλλιών μπορείτε να απλώσετε μικρή ποσότητα κεριού.

Photo: Frazer Harrison/Getty Images/Ideal Image

Τα σγουρά μαλλιά έχουν την ιδιότητα να φριζάρουν. Για να το αποφύγετε καλό είναι να φροντίζετε να τα ενυδατώνετε σωστά και συχνά. Μία μάσκα με φυσικά συστατικά στη σύνθεση της είναι ότι καλύτερο. Απλώστε τη στις άκρες των μαλλιών σας. Αφήστε τη να δράσει μερικά λεπτά και αφαιρέστε τη με άφθονο νερό. Μην εφαρμόζετε ποτέ ενυδατικά προϊόντα σε όλη την επιφάνεια των μαλλιών και κυρίως στις ρίζες.

Κεντρική photo: Frazer Harrison/Getty Images/Ideal Image

Διαβάστε ακόμη:

Τα hair trends που θα δείτε παντού τους επόμενους μήνες!

Το ροζ μακιγιάζ της Lily Rose Depp είναι ότι ωραιότερο αν είστε καλεσμένες το weekend σε γάμο

Keywords
Τυχαία Θέματα