«It»: Τι λέτε, πάμε για έναν τρίτο γύρο;

15:49 30/8/2019 - Πηγή: People

Το 2017, όταν προέκυψε η κινηματογραφική μεταφορά του θρυλικού «It», πολλοί ήταν εκείνοι που δεν πίστεψαν ότι τα εφέ, ο νέος πρωταγωνιστής και το καστ θα κατάφερναν να ξεπεράσουν τη θρυλική τηλεταινία της δεκαετίας του ’80, που έχρισε τον Στίβεν Κινγκ ως τον απότυο βασιλιά του τρόμου.

Τότε μάλιστα είχε γραφτεί ότι κανένας «προχώ» make up artist και κανένας μάστορας των special effects (και κανένας Μπιλ Σκάρσκγκαρντ) δεν θα κατάφεραν να ξεπεράσουν το τεράστιο ταλέντο που άκουγε στο όνομα Τιμ

Κάρι.

Η ταινία τα πήγε εξαιρετικά και μόλις έγινε γνωστό ότι το μυθιστόρημα του Κινγκ θα χωριστεί σε δύο κεφάλαια, οι φανατικοί του είδους ενθουσιάστηκαν καθώς το ομώνυμο βιβλίο είχε αρκετό υλικό, το οποίο με τα σημερινά δεδομένα και τις ανέσεις της τεχνολογίας θα μπορούσε να προσεγγίσει επακριβώς την αρχική ιδέα του Κινγκ.


Οπότε και το «Chapter 2» θεωρήθηκε απολύτως κατανοητό και όχι ακόμη μία προσπάθεια για (ακόμη) περισσότερα εισιτήρια. Όλα καλά μέχρι εδώ. Μόνο που απ’ ό,τι φαίνεται ο σκηνοθέτης των δύο ταινιών Άντι Μουσιέτι, μας έχει νέα: πάμε για τρίτο γύρο!

Ο σατανικός κλόουν Πένιγουάιζ επανέρχεται αντλώντας δύναμη από το πολύτιμο υλικό του βιβλίου και εκεί που όλοι πίστευαν ότι μετά τον λήθαργο και τη θηριώδη επιστροφή του, όλα τελειώνουν εκεί, με την οριστική (αυτή τη φορά) εξόντωσή του από τα παιδιά που αποφάσισαν να πάψουν να τον «θρέφουν» με τους φόβους τους.

Αμ, δε!

Ο Μουσιέτι, παραχωρώντας συνέντευξη στο site io9, αποκάλυψε ότι τον παίρνει και για prequel και -γιατί όχι;- και για πολλές ακόμη ιστορίες γύρω από την περσόνα του Πενιγουάιζ.

Όσοι δεν έχετε δει την πρώτη ή τη δεύτερη ταινία, καλό θα είναι να γνωρίζετε ότι από εδώ και κάτω ακολουθούν spoilers

«Yπάρχει μια ολόκληρη μυθολογία στο μυθιστόρημα… Και οι μυθολογίες πάντα σου αφήνουν το περιθώριο να τις εξερευνήσεις. Επίσης, ο Πενιγουάιζ βρίσκεται στη Γη για εκατομμύρια χρόνια. Ερχεται σε επαφή με τους ανθρώπους όλον αυτό τον καιρό, κάθε 27 χρόνια. Οπότε, φαντάζεστε και το υλικό που μπορεί να προκύψει από εδώ και το πόσο υπέροχο θα ήταν κάποια στιγμή να μπορέσουμε να εξερευνήσουμε αυτή τη μυθολογία. Νομίζω είναι συναρπαστικό, αν και για την ώρα δεν υπάρχει τίποτα χειροπιαστό για να συζητήσουμε», είπε μεταξύ άλλων.

Βέβαια, πολλοί είναι εκείνοι που δεν πείθονται και που σε όλο αυτό βλέπουν την επιθυμία της Warner Bros να συνεχίσει για λίγο ακόμη την τεράστια εισπρακτική επιτυχία που υπήρξε το «It». Το θέμα, ωστόσο, όπως γράφεται ήδη και στον ξένο Τύπο είναι το «πώς». Γιατί το εύρημα του κλόουν που κατασπαράζει μικρά παιδάκια σχεδόν έχει ξεθωριάσει και χρειάζεται υπόθεση για να παραμείνει ο θεατής στην καρέκλα του. Κοινώς, καλό σενάριο…

Keywords
Τυχαία Θέματα