Eurovision: Αυτός είναι ο λόγος που η Αυστραλία συμμετέχει στον διαγωνισμό

18:39 16/5/2019 - Πηγή: People

H Αυστραλία συμμετέχει και επίσημα στον διαγωνισμό της Eurovision από το 2015 με ελάχιστους να γνωρίζουν τον πραγματικό λόγο της παρουσίας της στον διαγωνισμό.

Αρχικά, ήταν πάντα από τις χώρες εκτός Ευρώπης που παρακολουθούσε φανατικά το διαγωνισμό, με τον ραδιοτηλεοπτικό φορέα SBS να μεταδίδει τον διαγωνισμό για πρώτη φορά το 1983 και εκ τότε συνεχίζει να το κάνει κάθε χρόνο έως

σήμερα.

Με αφορμή την 60η επέτειο της Eurovision του 2015 με το μήνυμα «Building Bridges», οι διοργανωτές αποφάσισαν να προσκαλέσουν τη χώρα να συμμετέχει και τον Νοέμβριο της ίδιας χρονιάς ανακοίνωσαν ότι μπορεί να δίνει το παρόν σε κάθε διαγωνισμό. Την Αυστραλία εκπροσώπησε στην πρώτη της συμμετοχή στον διαγωνισμό o Guy Sebastian με το τραγούδι «Tonight again» -κατακτώντας την 5η θέση.


Σύμφωνα με το BBC Eurovsion, το αυστραλιανό κανάλι SBS είναι μέλος της EBU (European Broadcasting Union) πράγμα που σημαίνει πως της επιτρέπεται να συμμετέχει στον διαγωνισμό αφού πληρώνει το ποσό που απαιτείται για τη συμμετοχή.

Αξίζει να σημειωθεί πως κι άλλες χώρες που δεν ανήκουν 100% γεωγραφικά στην Ευρώπη συμμετέχουν στον διαγωνισμό όπως η Αρμενία, το Αζερμπαϊτζάν αλλά και το Ισραήλ που από το 1973 έχει κερδίσει τέσσερις φόρες μέχρι σήμερα.

Keywords
Τυχαία Θέματα