Charis Savva: Το κεφάλαιο Eurovision, το «κρυφτό» και η συνεργασία με τον Νίκο Βέρτη

16:45 5/10/2019 - Πηγή: People

Η καριέρα της ξεκίνησε όταν ήταν μόλις δέκα χρονών και πήρε μέρος στη Eurovision Junior και κατέκτησε τη 10η θέση με το τραγούδι «Γιούπι Για». Σήμερα στα 21 της έχοντας μερικές σημαντικές συνεργασίες στο ενεργητικό της, εμφανίζεται στο πλευρό του Νίκου Βέρτη και παραδέχεται πως το κεφάλαιο της Eurovision είναι ακόμη ανοιχτό.

Ακόμη, η Charis Savva

μιλώντας στο Peoplegreece.com μας αποκαλύπτει τα όνειρά της αλλά και της περιπτώσεις που επιλέγει να παίξει «Κρυφτό» στην προσωπική της ζωή.

Η καριέρα σου ξεκίνησε όταν ήσουν μόλις 10 ετών. Όλα αυτά που ονειρευόσουν ως παιδί έχουν πραγματοποιηθεί σε κάποιο βαθμό; Και πόσο απέχουν όσα φανταζόσουν για το χώρο της μουσικής από την πραγματικότητα;

Αυτά που ονειρευόμουν από μικρή έχουν πραγματοποιηθεί σε αρκετά μεγάλο βαθμό μπορώ να πω, δεδομένης και της ηλικίας μου. Η αλήθεια, πάντως, είναι ότι πάντα θέτω ψηλούς στόχους στη ζωή μου για να φτάνω στο μέγιστο που μπορώ. Πάντα θα υπάρχει κι άλλο σκαλί πιο πάνω!

Λόγω της ενασχόλησής σου με το τραγούδι από τόσο μικρή ηλικία, υπήρξαν στιγμές που να ένιωσες ότι «χάνεις» κομμάτια των παιδικών σου αναμνήσεων ή στιγμές με την οικογένειά σου και τους φίλους σου;

Όχι όχι, ποτέ δεν έτυχε να νιώσω κάτι τέτοιο! Δόξα τω Θεώ, οι γονείς μου ήξεραν πολύ καλά πώς να χειριστούν το νεαρό της ηλικίας μου και είμαι πολύ ευγνώμων για αυτό.

To 2008 συμμετείχες στη Eurovision Junior και κατέκτησες τη 10η θέση με το τραγούδι «Γιούπι Για». Μίλησε μου λίγο για τον τρόπο με τον οποίο έζησες αυτή την εμπειρία.

Ήταν μια από τις πιο έντονες και όμορφες εμπειρίες της ζωή μου που θα μου μείνει αξέχαστη! Πιστεύω ότι έγινε τη στιγμή που έπρεπε να γίνει και μου άφησε πολλές γλυκιές μνήμες που δεν θα σβήσουν ποτέ.

 Το 2015 μαζί με το Νέαρχο Ευαγγέλου διεκδικήσατε την εκπροσώπηση της Κύπρου στη Eurovision αλλά δεν πήρατε το «χρίσμα». Τώρα, λίγα χρόνια μετά, θα δοκίμαζες κάτι αντίστοιχο, ή έχει κλείσει το κεφάλαιο Eurovision για σένα;

Φυσικά και δεν έχει κλείσει το κεφάλαιο Eurovision για μένα. Εκτός του ότι παρακολουθώ το διαγωνισμό ως θεατής, επαγγελματικά ήταν, είναι και θα είναι ένας από τους στόχους μου! Ελπίζω να μου δοθεί η ευκαιρία κάποια στιγμή.

 Η δισκογραφική σου πορεία περιλαμβάνει αρκετές συνεργασίες όπως με την Demy, τον Mike και τον OGE, καθώς και ένα διεθνές hit με τον Claydee. Πως είναι να βρίσκεσαι σε studio με ταλαντούχους συναδέλφους σου; Τι διαφορά έχει από την ηχογράφηση για ένα solo κομμάτι;

Κάθε στιγμή με συναδέλφους είναι όμορφη όταν υπάρχει καλή συνεργασία και χημεία, όπως συνέβη με εκείνους που αναφέρεις και έχω συνεργαστεί μαζί τους! Αλλά και στα solo κομμάτια πρέπει να υπάρχει καλή συνεργασία και χημεία, με τους δημιουργούς. Στο πρόσφατο single μου, «Κρυφτό», είχα μία εξαιρετική συνεργασία με τον Βασίλη Κουμεντάκο, ο οποίος έγραψε τη μουσική και τους στίχους.

 Έχεις εμφανιστεί σε μεγάλα μουσικά events. Πως προετοιμάζεσαι γι’ αυτά και πως βιώνεις την εμπειρία του stage;

Στόχος μου σε κάθε εμφάνισή μου είναι να δίνω τον καλύτερο μου εαυτό, να διασκεδάζω τον κόσμο και να φεύγει με μια όμορφη εικόνα. Παρόλο που πάντα έχω δημιουργικό άγχος, προσπαθώ να ζω τη στιγμή στο έπακρο!

Πρόσφατα κυκλοφόρησες το single «Κρυφτό», το οποίο έχει αποσπάσει θετικά σχόλια. Ο συνδυασμός καλής φωνής και εκρηκτικής κίνησης θεωρείς πως είναι η συνταγή της επιτυχίας;

Δεν πιστεύω ότι υπάρχει συνταγή επιτυχίας! Το μόνο που χρειάζεται είναι αγάπη γι’ αυτό που κάνεις, ταλέντο και πολλή δουλειά. Ο συνδυασμός καλής φωνής και εκρηκτικής κίνησης, δηλαδή το τραγούδι και ο χορός, είναι οι δύο μου αγάπες που από μικρή είχα στόχο να ενώσω και θέλω να τα μοιράζομαι με όλο τον κόσμο.

Διαβάζοντας τα σχόλια κάτω από το clip του «Κρυφτό» στο YouTube διαπιστώνω πως δεν υπάρχει ούτε ένα αρνητικό, κάτι που δεν συναντάμε συχνά. Εσύ διαβάζεις τα σχόλια και, αν ναι, πόσο επηρεάζεσαι από αυτά;

Κάθε σχόλιο είναι ευπρόσδεκτο, είτε θετικό, είτε αρνητικό, αρκεί να είναι καλοπροαίρετο. Η γνώμη του κοινού προφανώς και με ενδιαφέρει, γιατί η δουλειά που κάνω εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό και από τον κόσμο. Στον κόσμο απευθύνεται κάθε καλλιτέχνης και είμαι ιδιαίτερα χαρούμενη που δέχομαι θετικά σχόλια και μηνύματα.

H Charis Savva παίζει «Κρυφτό» στη ζωή της; Κι αν ναι, από τι επιλέγει να κρύβεται;

Ωραία ερώτηση (γέλια)! Όχι, δεν παίζω κρυφτό γενικά, εκτός και αν είναι κάτι που θέλω να προστατέψω, όπως για παράδειγμα στιγμές της προσωπικής μου ζωής.

 Στις νυχτερινές σου εμφανίσεις έχεις συνεργαστεί με τον Αντώνη Ρέμο, την Ελένη Φουρέιρα και, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, θα είναι με τον Νίκο Βέρτη. Σου έχουν δώσει κάποια συμβουλή την οποία ακολουθείς ευλαβικά;

Νιώθω πολύ τυχερή που έχω συνεργαστεί από την αρχή της πορείας μου με τόσο καταξιωμένους καλλιτέχνες και αυτό το οφείλω στην εταιρεία μου, την Panik Records και προσωπικά στον CEO της, τον Γιώργο Αρσενάκο, που μου έδωσε αυτή την ευκαιρία. Από όλους τους καλλιτέχνες που αναφέρεις έχω πάρει συμβουλές τις οποίες ακολουθώ. Τιμή μου που με εμπιστεύτηκε και έκανα το ξεκίνημά μου με ένα τόσο μεγάλο όνομα, όπως ο Αντώνης Ρέμος. Η Ελένη Φουρέιρα είναι από τους πιο γλυκούς ανθρώπους που έχω γνωρίσει και την ευχαριστώ για τις συμβουλές που μου έχει δώσει. Ιδιαίτερα ευχαριστώ και τον Νίκο Βέρτη, με τον οποίο συνεργάζομαι τον τελευταίο και περισσότερο καιρό, του οποίου αρέσει να στηρίζει νέους καλλιτέχνες και να τους συμβουλεύει με πολλή αγάπη, όπως ακριβώς έκανε και με εμένα.

Πολλά παιδιά διεκδικούν μία θέση στο τραγούδι παίρνοντας μέρος σε talent shows. Εσύ θα συμμετείχες σε κάποιο από αυτά; Πιστεύεις ότι μπορούν να βοηθήσουν έναν νέο καλλιτέχνη;

Δεν είμαι καθόλου κατά των talent shows, αντιθέτως, μου αρέσει να τα παρακολουθώ! Είχα πάει κι εγώ μικρή στην Κύπρο και ήταν άλλη μια ξεχωριστή εμπειρία. Θεωρώ ότι είναι ένα μέσο ανάδειξης του ταλέντου. Δεν είναι απαραίτητη η πρωτιά σε ένα show για να μπει κάποιος στον χώρο, αυτοί που πρέπει να ξεχωρίσουν, πιστεύω, ξεχωρίζουν.

Πως φαντάζεσαι την Charis Savva σε πέντε χρόνια από τώρα;

Το μόνο που μπορώ να πω με σιγουριά είναι ότι θα έχω περισσότερες εμπειρίες στο χώρο της μουσικής και θα πατάω πιο γερά στα πόδια μου. Μέχρι τότε, θα δίνω με πολλή αγάπη και χαρά τον καλύτερό μου εαυτό, τόσο στα τραγούδια μου, όσο και στις live εμφανίσεις μου.


Keywords
Τυχαία Θέματα