Ashley Graham: Φωτογραφίζεται γυμνή σε προχωρημένη εγκυμοσύνη και «γλεντάει» τους haters

14:07 3/9/2019 - Πηγή: People

Όταν η Ashley Graham πρωτοσυναντήθηκε με τα φώτα της δημοσιότητας και έγινε το σύμβολο του plus size ακτιβισμού, όσοι ήταν οι φίλοι -και οι γυναίκες σύμμαχοι της- τόσοι ήταν και οι εχθροί και οι πολέμιοι της, που ισχυρίζονταν ότι αυτή η γυναίκα δεν έχει καμία επαφή με την πραγματικότητα και κυρίως με την αισθητική.

View this post on Instagram

staycation

A post shared by A S H L E Y G R A H A M (@ashleygraham) on Aug 31, 2019 at 12:47pm PDT

Γιατί η Graham δεν ήταν «τύπου plus size». Ήταν και εξακολουθεί να είναι plus size, χωρίς ρετούς, χωρίς φώτοσοπ, χωρίς καμία ωραιοποίηση της εικόνας της, που είναι ένα γυναικείο σώμα, σίγουρα όχι από εκείνα που έχει συνηθίσει η showbiz, αλλά που σίγουρα γνωρίζουμε πολύ καλά: μπορεί να είμαστε εμείς, με κυτταρίτιδα και περιττά κιλά, η κολλητή ή η μαμά μας, με πολύ μεγάλο στήθος ή πολύ μεγάλα οπίσθια, που κάναμε καιρό να αποδεχθούμε και να αγαπήσουμε.

Ακόμη καλύτερα; Μπορεί να είναι μια γυναίκα σε προχωρημένη εγκυμοσύνη, όπως η Ashley Graham, που κάθε μέρα που περνά να νιώθει όλο και περισσότερο πρησμένη, όλο και περισσότερο απελπισμένη με τις αλλαγές που συμβαίνουν στο σώμα της, όλο και πιο ανήσυχη για το πώς φαίνεται, σε σχέση με αυτό που ενδεχομένως ήταν πριν μείνει έγκυος.

View this post on Instagram

Practicing some serious self care and feeling grateful for an hour and a half of massage bliss @lebarthelemy

A post shared by A S H L E Y G R A H A M (@ashleygraham) on Aug 21, 2019 at 4:59pm PDT

Αν, λοιπόν, όλο το προηγούμενο διάστημα η Graham απενοχοποίησε το γυναικείο σώμα στην πιο plus εκδοχή του, τώρα έρχεται να ρίξει ένα γερό χαστούκι στους haters και στους επικριτές όλων των γυναικών που έμειναν έγκυοι και πάχυναν και ντράπηκαν γι’ αυτό που η φύση, οι ορμόνες και η εγκυμοσύνη έκαναν στο ίδιο τους το σώμα.

View this post on Instagram

same same but a little different

A post shared by A S H L E Y G R A H A M (@ashleygraham) on Aug 18, 2019 at 9:07am PDT

Το μοντέλο εδώ και καιρό δεν διστάζει να δημοσιεύει στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram τολμηρές -ακόμη και για την πλαστική αισθητική κάποιων- φωτογραφίες, κοντινά πλάνα στις ραγάδες, στο χαλαρωμένο στήθος, στη φουσκωμένη κοιλιά. Τολμά να εμφανίζεται με στενά, μίνι φορέματα. Τολμά να μιλά για τις λιγούρες που νιώθει και να απολαμβάνει μια γαβάθα μακαρόνια με τυρί, φορώντας μια πανάκριβη δημιουργία δίπλα στο ψυγείο της.

View this post on Instagram

Who knew this salad craving would be so strong that I’d forget what it’s like to crave mac & cheese wearing @marina.rinaldi, eating exclusively @sweetgreen

A post shared by A S H L E Y G R A H A M (@ashleygraham) on Aug 22, 2019 at 10:25am PDT

Και τολμά να «τη λέει» ανοιχτά στους haters που αν επιτίθενται έτσι στην Graham που τολμά να μην κρύβεται, σκέψου τι κάνουν σε γυναίκες που πνίγονται από τις ενοχές των περιττών κιλών, του σώματος που «ξεχείλωσε» μετά την εγκυμοσύνη, των υποχρεώσεων της οικογένειας που για καιρό θα τις κρατήσουν μακριά από οποιαδήποτε δραστηριότητα που θα τις κάνει να νιώσουν ξανά ο εαυτός τους.

View this post on Instagram

Naps are a new non-negotiable @lebarthelemy

A post shared by A S H L E Y G R A H A M (@ashleygraham) on Aug 19, 2019 at 8:01am PDT

«Γιατί με ακολουθείς αφού δεν αντέχεις αυτό που βλέπεις; Γιατί δεν προσπαθείς να βρεις την ειρήνη μέσα σου;», ήταν μία από τις απαντήσεις της σε επικριτή της στο Instagram που χαρακτήρισε τις φωτογραφίες της αηδιαστικές.

Και η αλήθεια είναι ότι για τη ρεαλιστική απεικόνιση του γυναικείου σώματος σε όλες τις φάσεις της ωρίμανσης του, σε όλες τις ηλικίες και σε όλες τις -όχι πάντα ωραίες- στιγμές του, ο δρόμος είναι μακρύς.

View this post on Instagram

just a mirror mood @ganni

A post shared by A S H L E Y G R A H A M (@ashleygraham) on Aug 27, 2019 at 8:16am PDT

Αλλά μέχρι στιγμής κάποια τον διανύει με θάρρος, με αγάπη και με μηδενική ανοχή στις σεξιστικές συμπεριφορές. Όσο για το impact αυτού του θαρραλέου ακτιβισμού -αν θεωρείται ακτιβισμός το να μην κρύβεσαι και να αγαπάς τον εαυτό σου, ακριβώς όπως είναι- αυτό μπορεί να το καταλάβει κανείς από τα χιλιάδες σχόλια γυναικών κάτω από κάθε ανάρτηση του μοντέλου. Και αυτό -για την ώρα- μπορεί να είναι ήδη αρκετό…

Keywords
Τυχαία Θέματα