Alma: Η 15χρονη με την υπέροχη φωνή μας μιλά για το ταξίδι της στον κόσμο της μουσικής

19:55 25/9/2019 - Πηγή: People

H Alma  μπορεί να είναι μόλις 15 ετών, αλλά παίζει πιάνο και κιθάρα, ενώ παράλληλα γράφει μουσική και στίχους. Όλα άρχισαν όταν για πλάκα ξεκίνησε να δημοσιεύει στον προσωπικό της λογαριασμό στο instagram μερικά βίντεο με covers τα οποία ηχογραφούσε με το κινητό της τηλέφωνο. Έτσι την ανακάλυψε ένας από τους πιο γνωστούς συνθέτες και παραγωγούς της Ρουμανίας, ο Christian Tarcea.

Το δισκογραφικό της ντεμπούτο έχει τίτλο “Perfect” και κυκλοφορεί σε Ελλάδα

και Κύπρο από την Panik Records  ενώ πριν λίγες μέρες κυκλοφόρησε το δεύτερο single της με τίτλο «Don’t Know».

Το ταλαντούχο κορίτσι με καταγωγή από τη Ρουμανία και το Ηνωμένο Βασίλειο, μίλησε στο Peoplegreece.com για το μοναδικό ταξίδι που ζει μέσα από τον κόσμο της μουσικής αλλά και για τις αλλαγές που αυτό έφερε στη ζωή της.

Όταν ξεκίνησες να ανεβάζεις τα βίντεο με τα covers στο Instagram φανταζόσουν πως θα μπορούσε να υπάρξει αυτή η εξέλιξη;

Ποτέ δε φανταζόμουν ότι θα μπορούσε να συμβεί όλο αυτό. Έφτιαχνα κάποια covers για προσωπική διασκέδαση και για να διασκεδάσω τους φίλους μου. Συνέχιζα να το κάνω γιατί μου το ζήταγαν οι φίλοι μου. Είναι πραγματικά απίστευτο το πώς εξελίχθηκε όλο αυτό.

Μίλησέ μου για την πρώτη σου αντίδραση όταν σε προσέγγισε ο Christian Tarcea, μιας και είναι ένας από τους μεγαλύτερους συνθέτες και παραγωγούς της Ρουμανίας.

Η αλήθεια είναι πως δεν ήξερα ποιος ακριβώς είναι ούτε το μέγεθος του ταλέντου του, επομένως δεν ήξερα και τι να περιμένω. Ήμουν πραγματικά ενθουσιασμένη που κάποιος ενδιαφέρθηκε για μένα και τι μουσική μου αλλά και για το γεγονός πως θα μπορούσα να μοιραστώ με κάποιον τις ιδέες μου.

Πολλές φορές τα παιδιά της ηλικίας σου τείνουν να είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστικά μεταξύ τους. Υπήρξαν στιγμές που να ένιωσες ζήλια προς το πρόσωπό σου ή να αλλάζει η συμπεριφορά από άτομα που ανήκαν στον κύκλο σου;

Πάντα υπάρχουν άνθρωποι που θα σε ζηλεύουν ό,τι κι αν κάνεις. Οι άνθρωποι όμως που έχω επιλέξει να είναι δίπλα μου, είναι πολύ υποστηρικτικοί και χαρούμενοι με όσα έχω καταφέρει. Προσπαθούν πάντα να με εμψυχώνουν και να μου δείχνουν πόσο πιστεύουν στις ικανότητές μου.

rpt

Η φωνή σου έχει καταφέρει να ξεπεράσει τα σύνορα της χώρας σου και να ακουστεί σε χώρες όπως η Ρωσία, η Πολωνία αλλά και η Ελλάδα. Ποια είναι η γνώμη σου για το ελληνικό κοινό; Υπάρχει κάτι που θα ήθελες να πεις στους Έλληνες θαυμαστές σου;

Αγαπώ την Ελλάδα. Έχω περάσει πολλά από τα καλοκαίρια μου στη χώρα σας και έχω πολλές αναμνήσεις από αυτή. Αγαπώ τους ανθρώπους στην Ελλάδα γιατί είναι πάντα χαρούμενοι και γεμάτοι ζωντάνια.

Το πρώτο σου single με τίτλο  “Perfect” κατάφερε να σημειώσει τεράστια επιτυχία. Πες μου όμως και μερικά πράγματα για το νέο σου single με τίτλο “Don’t Know”.

Έχω τη χαρά στο «Don’t Know» να συνεργάζομαι για δεύτερη φορά με τον Cristian Tarcea.  Το «Don’t Know» είναι ένα τραγούδι που γράψαμε μέσα σε λίγες μόνο ώρες. Αφού ήταν έτοιμη η πρώτη εκδοχή του ο Cris με ρώτησε πως πιστεύω ότι θα έπρεπε να ονομάσουμε το κομμάτι. «I Don’t Know»  ήταν η απάντησή μου την οποία επανέλαβα αρκετές φορές σαν αστείο. Γελάσαμε και συνεχίσαμε να το επαναλαμβάνουμε με τη συνοδεία πιάνου. Κάπως έτσι γεννήθηκε η μελωδία. Ήταν πραγματικά πολύ διασκεδαστικό. Υπάρχει εξαιρετική χημεία ανάμεσα μας στο στούντιο.

Το όνομά σου στα Ισπανικά έχει την έννοια της «ψυχής». Θεωρείς πως η δύναμη και η θέληση της ψυχής μας είναι το κλειδί της επιτυχίας;

Σίγουρα πιστεύω πως η δύναμη της ψυχής μας είναι ιδιαίτερα σημαντική για την επιτυχία του κάθε καλλιτέχνη και αυτό γιατί αυτή η δύναμη είναι που σε βοηθά να έρθεις σε επαφή με το κοινό. Στην πραγματικότητα όμως η επιτυχία είναι ένα αποτέλεσμα σκληρής δουλειάς. Αυτό που κάποιος αποκαλεί ψυχή ή ταλέντο είναι μόνο το 5%. Σίγουρα χρειάζεται και ένα ποσοστό τύχης σε όλο αυτό. Αν συνδυάσεις τη σκληρή δουλειά με το ταλέντο και σε βοηθήσει λίγο η τύχη τότε όλα είναι δυνατό να συμβούν.

Θα ήθελες να συμμετάσχεις στηEurovision?

Η Eurovision είναι πραγματικά μεγάλη υπόθεση. Θα ήταν πραγματικά τιμή για μένα να μπορέσω κάποια στιγμή να εκπροσωπήσω τη χώρα μου σε έναν τόσο μεγάλο και διεθνή διαγωνισμό.

Ποιο είναι το μήνυμα που θες να περάσεις μέσα από τη μουσική σου;

Δεν είναι μήνυμα αλλά αίσθηση. Το συναίσθημα είναι αυτό που θέλω να μοιραστώ με τον κόσμο. Θέλω οι άνθρωποι όταν ακούν τη μουσική μου να νιώθουν χαρούμενοι.

Τι είναι αυτό που σε αγχώνει περισσότερο;

Πάντα νιώθω άγχος όταν πρόκειται να εμφανιστώ μπροστά σε μεγάλο κοινό. Αυτό συμβαίνει γιατί στο πίσω μέρος του μυαλού μου, εξακολουθώ να είμαι το κορίτσι που καθόταν στο δωμάτιό του και ηχογραφούσε με μια κιθάρα. Όλα έγιναν πολύ γρήγορα.

Είμαι σίγουρη πως το να ηχογραφεί κανείς μόνος στο δωμάτιό του μερικά covers για το instagram έχει πολλές διαφορές με αυτό που πραγματικά συμβαίνει στον κόσμο της μουσικής βιομηχανίας. Τι από αυτό που βλέπεις ζώντας τα πράγματα «από μέσα» και τι όχι περίμενες;

Δεν μπορώ να πω με σιγουριά ακόμη πως έχω μπει για τα καλά στον κόσμο της μουσικής βιομηχανίας. Όλα άρχισαν μόλις λίγους μήνες πριν. Δεν έχω περάσει πολύ χρόνο στις χώρες που το τραγούδι μου σημείωσε επιτυχία μιας και ακόμη πηγαίνω στο σχολείο και αυτό βρίσκεται στο Βερολίνο. Πίστευα πως θα ήταν πιο εύκολο και θα χρειαζόταν πολύ λιγότερη δουλειά αλλά δεν είναι μια κατάσταση που με δυσαρεστεί. Είναι μεγάλο πλεονέκτημα βέβαια το γεγονός πως έχω μια ομάδα που με βοηθάει. Νιώθω πραγματικά ευγνώμων για όλους αυτούς τους ανθρώπους που με βοηθούν ανά πάσα ώρα και στιγμή.


Keywords
Τυχαία Θέματα