A.M. SNiPER: «Αν κάποιος περιμένει ότι η μόδα της rap θα αλλάξει κάνει λάθος»

19:22 28/8/2019 - Πηγή: People

Με καταγωγή από το Λονδίνο και την Αγία Νάπα, ο Άντονι Μελάς ή, όπως είναι πλέον παγκόσμια γνωστός, A.M. SNiPER έχει καταφέρει να κερδίσει μια θέση ανάμεσα στα μεγαλύτερα ονόματα της μουσικής βιομηχανίας. Κρατώντας  πάντα χαμηλούς τόνους και μένοντας επικεντρωμένος στην μουσική του, ο A.M. SNiPER έχει καταφέρει να καθιερώσει το όνομά του στο διεθνές rap movement, όντας ένα από τα πιο διάσημα ονόματα του χώρου.

Ο ράπερ μιλώντας

στο Peoplegreece.com αναφέρθηκε στο πως βιώνει ο ίδιος την επιτυχία, το ενδεχόμενο να τον δούμε να ραπάρει με ελληνικούς στίχους αλλά και για τον ρόλο που ο ίδιος απολαμβάνει περισσότερο, αυτόν του πατέρα.

Η αναγνώρισή σου στο διεθνές rap movement θα έλεγε κανείς ότι ήρθε σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα. Ποιο πιστεύεις ότι ήταν το κλειδί της επιτυχίας σου;

Η επιτυχία δεν ήρθε σύντομα… Αν αθροίσουμε και τα χρόνια που ήμουν στο συγκρότημα, τους So Solid Crew, είμαι στη μουσική βιομηχανία περισσότερο και από τη μισή μου ζωή. Αυτό που βλέπει ο κόσμος ως τελικό προϊόν, έχει πίσω του χρόνια δουλειάς… Το «κλειδί» είναι η σκληρή και συστηματική δουλειά. Και το συστηματικό φαίνεται από το αποτέλεσμα, από το ότι όλα μου τα projects είναι κοντά σε αποδόσεις και έχουν διαρκή άνοδο. Μπορεί όλο αυτό που κάνω να φαίνεται πως είναι κάτι huge, ωστόσο, λαμβάνοντας υπόψη τα διεθνή δεδομένα, είμαι ακόμα στην αρχή, όπως και πολλοί άλλοι καλλιτέχνες.

 Πόσο εύκολο είναι να εργάζεσαι ως rapper στην Αγγλία, μία από τις χώρες που θεωρούνται «μητροπόλεις» αυτού του μουσικού είδους;

Οι ρίζες μου είναι ελληνικές, αλλά μεγάλωσα στην Αγγλία. Το δύσκολο ήταν όταν για πολλά χρόνια δεν μπορούσα να δουλέψω εκεί και ό,τι έκανα έπρεπε να γίνεται από απόσταση, για παράδειγμα από την Αγία Νάπα, ή κάποιο άλλο μέρος της Ευρώπης. Το να δουλεύεις εκεί, όπως κάνω εγώ τα τελευταία χρόνια, είναι πραγματικά συναρπαστικό. Ξεκινάει από τα απλά πράγματα, όπως τα studios και οι ηχολήπτες και φτάνει μέχρι τους σκηνοθέτες των video clips, τους παραγωγούς και τα λοιπά. Μακάρι να είχαν όλοι αυτή την ευκαιρία.

Τα προηγούμενα singles σου, «Supreme» και «Run», κατέκτησαν υψηλές θέσεις στα charts, έκαναν εκατομμύρια digital streams και μεταδόθηκαν ακόμα και από το BBC. Πως βίωσες όλη αυτή την επιτυχία;

Το «Run» είναι μόλις δύο μηνών, οπότε θεωρώ πως δεν έχει έρθει ακόμα η στιγμή να δω τι έχει κάνει και πόσο έχει αποδώσει. Για το «Supreme» αφιέρωσα μία ημέρα για να πω συγχαρητήρια σε όλη την ομάδα. Πρώτα ευχαριστώ τους ανθρώπους που βοήθησαν να γίνει όλο αυτό, γιατί κανένας καλλιτέχνης δεν είναι μόνος του σε όλο αυτό που κάνει. Και, φυσικά, ευχαρίστησα και τους πιστούς θαυμαστές μου και τον κόσμο. Κι αυτοί πρέπει να απολαύσουν την επιτυχία – όταν κάνεις μουσική, αποδέκτης σου είναι ο κόσμος κι εσύ απλά παίρνεις πίσω την απήχηση που έχει η δουλειά σου. Έτσι, στην παρούσα φάση, δουλεύω… Την επιτυχία θα την σκεφτώ σε 20 χρόνια.

Μεγάλη επιτυχία γνωρίζει και το πρόσφατο single σου, «Yea Yea Yea». Στο video, μάλιστα, που έχει ξεπεράσει τα 4 εκατομμύρια YouTube views, παρουσιάζεις τον τρόπο ζωής σου. Μίλησέ μας γι’ αυτό.

Στο music video δεν θα με δεις να δουλεύω ως ράπερ, ως παραγωγός, ή ως επιχειρηματίας. Θα με δεις όπως είμαι πίσω από τα φώτα, ήθελα να δείξω τον Anthony, όχι τον SNiPER. Αυτά που γίνονται στο video είναι πράγματα που θα κάνουμε αν, για παράδειγμα, πάμε μαζί διακοπές. Θα πάμε βαρκάδα, θα αράξουμε, θα μείνουμε σπίτι να δούμε ταινία. Απλά, επειδή πρόκειται για video clip, όλα αυτά έχουν μία extra δόση γκλαμουριάς.

 Έχεις συνεργαστεί δύο φορές με την Ελένη Φουρέιρα σε τραγούδια – επιτυχίες. Πες μας δύο λόγια για τη συνεργασία σας και το πρόσφατο international hit «Call Ya».

Με την Ελένη Φουρέιρα μας έφερε κοντά ο CEO της Panik Entertainment Group, ο Γιώργος Αρσενάκος, όταν άκουσε κάποια από τα κομμάτια μου. Είχα ακούσει τη δουλειά της Ελένης και το «Send For Me», το πρώτο τραγούδι που κάναμε μαζί, ήταν ωραίο «πάτημα» και για τους δύο: για μένα επειδή ήθελα να απαλύνω λίγο τον ήχο μου που ήταν πιο aggressive και για εκείνη που ήθελε να κάνει κάτι πιο international. Από την πρώτη στιγμή καταλάβαμε ότι μπορούμε να συνεργαστούμε πολύ καλά και, έτσι, προέκυψε και το δεύτερο τραγούδι μας, το «Call Ya». Το τραγούδι αυτό βγήκε μέσα σε μόλις τρεις ώρες. Ήμασταν και οι δύο στο Λονδίνο εκείνη την περίοδο και μπήκαμε στο στούντιο αμέσως. Όλη η ομάδα δούλεψε πολύ καλά και χαίρομαι που το «Call Ya», που περιλαμβάνεται στο international EP της Ελένης, πάει πάρα πολύ καλά και αποδίδει, παρά το ότι δεν το single του δίσκου.

Οι live εμφανίσεις σου είναι πάντα sold οut και πρόσφατα βρέθηκες διαδοχικά σε Κρήτη, Ζάκυνθο και Κέρκυρα. Πως ήταν η εμπειρία σου με το ελληνικό κοινό;

Οι εμφανίσεις σε αυτά τα μέρη είναι κάτι σαν παράδοση για όλους τους Άγγλους καλλιτέχνες, καθώς σε αυτά τα μέρη κάνουν διακοπές οι περισσότεροι Άγγλοι, κυρίως νεαρής ηλικίας. Έτσι βρέθηκα κι εγώ εκεί.  Από το κοινό, βέβαια, δεν έλειψαν οι Έλληνες. Μάλιστα, όπως μου είπαν κάποιοι από αυτούς, που τους γνώρισα μετά το live, δεν θα πήγαιναν σε αυτά τα μέρη για να διασκεδάσουν, αλλά ήρθαν επειδή ήμουν εγώ εκεί. Επειδή οι εμφανίσεις ήταν διαδοχικές, δεν έμεινα πολύ σε κάθε νησί, αλλά προσπάθησα να τραβήξω όλο το vibe.  Αυτό, πάντως, που έζησα πολύ ήταν το lounge του αεροδρομίου της Αθήνας (γέλια)

Στην Ελλάδα πολλοί θεωρούν πως η rap είναι απλά μόδα, αν και κερδίζει συνεχώς το κοινό. Γιατί νομίζεις ότι συμβαίνει αυτό;

Στην Ελλάδα κάθε είδος μουσικής αναπτύσσεται παράλληλα με αυτό που λέμε λαϊκή σκηνή. Η λαϊκή σκηνή ήταν, είναι και θα είναι για πάντα στην Ελλάδα και όλα τα υπόλοιπα μουσικά είδη θα εξελίσσονται μαζί της. Για παράδειγμα, όταν προέκυψε η ροκ, υπήρχε ο Χατζηνάσιος και η ροκ σκηνή αναπτύχθηκε παράλληλα με τη μουσική του. Έτσι συμβαίνει και με την rap. Βέβαια, αν το καλοσκεφτείς, η rap δεν είναι νέο είδος στην Ελλάδα. Υπήρχαν π.χ. οι Terror X Crew και οι ZN, μετά ήρθαν ο NiVo και ο Μηδενιστής, τώρα οι trappers… Άρα, μιλάμε για πάνω από 20 χρόνια που υπάρχει αυτή η μουσική, οπότε μία μόδα εικοσάχρονη δεν είναι κάτι κακό. Αν κάποιος περιμένει ότι αυτό θα αλλάξει, δεν νομίζω ότι θα αλλάξει. Πάντα η λαϊκή μουσική θα υπάρχει και η rap θα αναπτύσσεται παράλληλα με εκείνη. Και πάντα το rap κάποιοι θα το βλέπουν ως κάτι ξένο, γιατί δεν είναι το λαϊκό.

 Τα τραγούδια σου έχουν αγγλικούς στίχους. Έχεις σκεφτεί να βγάλεις ένα τραγούδι στα ελληνικά;

Τα τραγούδια μου δεν έχουν ελληνικούς στίχους, αλλά κάποιες φορές μου αρέσει να «πετάω» ελληνικές λέξεις και φράσεις.  Τόσο στο «Supreme», όσο και στο «Send For Me», υπάρχουν ατάκες στα ελληνικά. Βέβαια, με αυτό ενθουσιάζεται περισσότερο το ξένο κοινό, που με ρωτάει τι λέω σε εκείνα τα σημεία. Αμιγώς ελληνικό κομμάτι δεν θα έκανα. Να συνεχίσω να πετάω ελληνικές ατάκες, ναι, θα το κάνω. Όπως θα κάνω και συνεργασίες με Έλληνες καλλιτέχνες αν υπάρχει ένα ωραίο κομμάτι.

Ποιος είναι ο SNiPER πίσω από τα φώτα; Τι σου αρέσει να κάνεις όταν δεν είσαι στο studio ή στο stage;

Τον τελευταίο καιρό απολαμβάνω πολύ τον καινούργιο μου ρόλο, αυτόν του πατέρα, γιατί ικανοποιεί το παιδί που υπάρχει μέσα μου. Όταν παίζω με την κόρη μου, παίζω κι εγώ ως παιδί. Επίσης, ασχολούμαι πολύ με τη μόδα, μου αρέσει να βλέπω τι παίζει και, κυρίως, στο street fashion. Και πάντα είμαι δίπλα στο νερό – είτε κάνοντας κάποιο water sport, είτε στο water park…  Επίσης, μου αρέσει και το φαγητό! Χθες έφαγα ένα hot dog και παγωτό με σοκολάτα, καραμέλα, μπισκότο και τριαντάφυλλο.

Ποιο μήνυμα θα έστελνες στους αναγνώστες μας;

Να περνάτε όλοι καλά! It’s gonna be amazza, yea yea yea!

Keywords
Τυχαία Θέματα