80χρονος έμεινε παράλυτος και πέθανε ύστερα από λάθος χειρισμό της χειροπράκτη

14:03 12/11/2019 - Πηγή: People

Ήταν Αύγουστος του 2017 όταν ο Βρετανός Τζον Λόλερ, συνταξιούχος τραπεζίτης στην Barclays, είχε έναν μικρό τραυματισμό στο πόδι του. Τον πονούσε αρκετά και γι΄αυτό αποφάσισε να επισκεφθεί μια γυναίκα που ασκεί την χειροπρακτική. Εκείνη του πρότεινε να κάνουν τρία sessions μέσα σε μια εβδομάδα από τη στιγμή που ήταν επείγον κι εκείνη θα έβγαινε σε άδεια την επόμενη εβδομάδα.

Οι πρώτες δύο φορές έληξαν κανονικά. Η τρίτη φορά όμως ήταν και

η καταληκτική. Η δρ. Αρλίν Σόλτεν έκανε μια λάθος κίνηση κατά την διαδικασία κατεβάζοντας και σηκώνοντας απότομα το τραπέζι που ήταν ξαπλωμένος ο 80χρονος. Το αποτέλεσμα ήταν να του σπάσει τον λαιμό και τη σπονδυλική στήλη. Ο Λόλερ πρώτα φώναξε ότι πονάει, μετά έμεινε παράλυτος και εν τέλει αναίσθητος.

Τότε η Σόλτεν φώναξε τη γυναίκα του Τζόαν και της ζήτησε βοήθεια για να τον επαναφέρουν και να τον σηκώσουν. Όμως ο Τζον δεν αποκρινόταν. Η Σόλτεν επιχείρησε να επαναφέρει τη σπονδυλική του στήλη που είχε τραυματιστεί με μια ειδική συσκευή, αλλά δεν υπήρξε απόκριση.

Τότε φώναξε στη Τζόαν να καλέσει ασθενοφόρο. Το ασθενοφόρο ήρθε, όμως ο σύζυγός της είχε αρχίσει να μπλαβιάζει. Όταν έφτασαν στο νοσοκομείο και εισήχθη ο Τζον στην κλινική, οι γιατροί ενημέρωσαν τη Τζόαν πως ο άντρας της είναι παραπληγικός και πρέπει να μπει σε ειδική μονάδα. Την ίδια στιγμή η χειροπράκτης είχε δώσει το τηλέφωνό της στην Τζόαν και είχε φύγει για να ξεκινήσει την άδεια της.

Οι γιατροί συνέστησαν μια σειρά από επεμβάσεις στην Τζόαν, αλλά επειδή ήταν προφανές πως ο Τζον δεν θα τη σκαπουλάρει, ζήτησε να τον διαβάσει πρώτα ένας παπάς με όλους τους συγγενείς να βρίσκονται στο δωμάτιο. Τελικά, ο Τζον Λόλερ πέθανε και η υπόθεση οδηγήθηκε στα δικαστήρια με την ακροαματική διαδικασία να ξεκινάει πριν λίγες μέρες στη Νέα Υόρκη και χάρη σε αυτή έγινε γνωστή η όλη υπόθεση.

Η τραγική ειρωνεία είναι πως ο Λόλερ είχε μόλις γίνει 80 ετών δύο ημέρες πριν τον θανάσιμο τραυματισμό.

Keywords
Τυχαία Θέματα
80χρονος,80chronos