Σέρβοι θήρευσαν τους λύκους που επιτέθηκαν στο σκυλί τους…VIDEO

20:15 29/11/2022 - Πηγή: iHunt

Η ανεξέλεγκτη αύξηση του πληθυσμού των λύκων με τα όποια προβλήματα δημιουργεί, δεν είναι αποκλειστικό Ελληνικό “προνόμιο” είναι μια κατάσταση υπαρκτή που παρατηρείται λίγο πολύ σε όλη την Ευρώπη, απόρροια συγκεκριμένης Περιβαλλοντικής Πολιτικής των τελευταίων 50 ετών, η οποία οδήγησε στην απόλυτη προστασία του είδους (κυρίως σε αυτό το μεγάλο τμήμα της Ευρώπης που εννοείται ως αναπτυγμένο) και εν γένει στην απαγόρευση διαχείρισης του πληθυσμού των λύκων.

Συνέπεια αυτής της λανθασμένης νοοτροπίας, δηλαδή της μόνιμης και απόλυτης προστασίας του είδους και συνάμα παντελής έλλειψη διαχείρισης

του, οδηγούν σε επικίνδυνες καταστάσεις (εξάλλου εδώ στην χώρα μας τις ζούμε καθημερινά με μόνιμα θύματα τα σκυλιά μας) όπως αυτή που καταγράφηκε την Κυριακή, 27/11/2022 στην περιοχή Vlasinsko jezero της Σερβίας στα 1728 μέτρα υψόμετρο, κατά την διάρκεια κυνηγιού αγριόχοιρων.



Σύμφωνα με τον Filip Stojkovi μέλος της κυνηγετικής ομάδας “ORLOVAČKI VUKOVI” ( λύκοι με μάτια αετού) κατά το κόψιμο των ιχνών είχαν εντοπίσει ένα πολύ μεγάλο πάτημα κάπρου, όταν λοιπόν κανονίστηκαν όλα μπήκαν τα καρτέρια και ξεκίνησε η παγάνα στέλνοντας την Ντόνα, το μοναδικό σκυλί της ομάδας να εντοπίσει το γουρούνι. Γύρω στα 700 μέτρα σύμφωνα με το GPS η Ντόνα το βρήκε και το κράτησε στην στάμπα γαυγίζοντας για περίπου 15 λεπτά , αρκετός χρόνος ώστε οι πιο κοντινοί συνάδερφοι να πλησιάσουν αρκετά κοντά. Σε εκείνο το σημείο πρέπει να επιτέθηκαν οι λύκοι στην Ντόνα γιατί την ακούσανε να ουρλιάζει από τον πόνο ενώ ο κάπρος είχε φύγει ανενόχλητος, δηλαδή οι λύκοι δεν επέλεξαν ως τροφή το γουρούνι που είναι το φυσιολογικό ωστόσο πιο δύσκολο θήραμα, παρά χτύπησαν την σκυλίτσα ως πιο εύκολο στόχο. Ο συνάδελφος του Filip, Milan Petrovic που έφτασε πρώτος είδε από απόσταση τους 2 λύκους πάνω από την σκύλα, πυροβόλησε γρήγορα και ευτυχώς με 2 σφαίρες κατάφερε να τους σκοτώσει. Αμέσως μετά ειδοποιήθηκαν όλοι για την επίθεση στην σκυλίτσα και όπως φαίνεται και στο βίντεο έγιναν υπεράνθρωπες προσπάθειες να την επαναφέρουν στην ζωή και αμέσως μόλις το καταφέρανε την πήγανε στον κτηνίατρο. Η σκυλίτσα τελικά τα κατάφερε, θα ζήσει και θα γίνει καλά, χάρη στην ταχύτητα και στην αγάπη των Σέρβων συναδέλφων.

Σε αυτό το σημείο αξίζει να αναφέρουμε ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες της Σερβίας, δεν έχουν τα δικά μας ταμπού και αγκυλώσεις περί δήθεν σπάνιων ειδών που χρήζουν προστασίας εις τον αιώνα τον άπαντα, οπότε το κυνήγι του λύκου επιτρέπεται κανονικά και με το νόμο όταν ο πληθυσμός τους ξεφύγει από το επιθυμητό όριο, μάλιστα σε αυτή την περίπτωση ο λύκος θεωρείται επιβλαβές χωρίς συγκεκριμένη κυνηγετική περίοδο, πράγμα που σημαίνει ότι βρίσκεται σε καθεστώς διαχείρισης όλο τον χρόνο !!! Αξίζει επίσης να αναφερθεί ότι η χρήση των ραβδωτών όχι μόνο επιτρέπεται, αλλά επιβάλλεται !!! Επίσης πρέπει να τονίσουμε ότι ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ισχύουν και για την Βουλγαρία, τα Σκόπια, την Βοσνία και Ερζεγοβίνη, το Μαυροβούνιο, την Κροατία, την Σλοβενία, την Σλοβακία και για την Ρουμανία με μικρές διαφοροποίησεις.

Βλέπουμε λοιπόν ότι με λίγη έρευνα εύκολα ανακαλύπτουμε ότι υπάρχουν εξαιρέσεις από τον γενικό κανόνα της απόλυτης υπερπροστασίας που απαιτεί η μόδα στις περισσότερες ανεπτυγμένες ευρωπαϊκές χώρες, την ίδια μόδα που μας πλασάρουν και εδώ στην χώρα μας οι ντόπιες Μ.Κ.Ο.

Εξαιρέσεις από τον γενικό κανόνα της υπερπροστασίας σε αναπτυσσόμενες Βαλκανικές χώρες της ευρύτερης γειτονιάς μας, όπου πρωτίστως σέβονται τους πολίτες και τις περιουσίες τους και όπου η επιστημονική γνώση και μελέτη έχουν τον πρώτο λόγο σε τέτοια θέματα, χωρίς τις γνωστές “φιλοζωικές” υστερίες, χωρίς τις γνωστές ιδεοληψίες και ψυχαναγκασμούς, χωρίς την γνωστή καραμέλα περί δήθεν “σπάνιων” ειδών, χωρίς να λαμβάνονται υπόψιν copy paste μελέτες διάφορων Μκο, ο λύκος λοιπόν όταν χρειάζεται, ( γιατί υπάρχουν και χρονιές που δεν δίνονται άδειες) θεωρείται ως ένα ακόμα θήραμα και βρίσκεται σε καθεστώς διαχείρισης. Οι όποιες συγκρίσεις με το δικό μας μπάχαλο είναι δυστυχώς τουλάχιστον αστείες.

Τα συμπεράσματα δικά σας…

του Αλέξανδρου Παλαιολόγου για το ihunt.gr

The post Σέρβοι θήρευσαν τους λύκους που επιτέθηκαν στο σκυλί τους…VIDEO appeared first on iHunt.

Keywords
Τυχαία Θέματα