Νεκρό λαγόσκυλο από επίθεση λύκων στο Δροσάτο

19:10 20/12/2023 - Πηγή: iHunt
Νεκρό λαγόσκυλο από επίθεση λύκων στο Δροσάτο

ΝΕΟ, θανατηφόρο κρούσμα επίθεσης λύκων σε ΑΛΛΟ ένα κυνηγόσκυλo σημειώθηκε την Κυριακή 17/12/23, πάνω από το Δροσάτο Κιλκίς στο χωριό Κορυφή, τετρακόσια μέτρα από το χωριό, σε κυνήγι λαγού.

Αυτή την φορά το “λαχείο” έπεσε στον συνάδερφο Δημήτρη Πάρτη να θρηνήσει την ζωή του αγαπημένου του τετράποδου συνεργάτη, φίλου και συντρόφου, θύμα στην ανεξέλεγκτη πλέον μανία και εθισμό των λύκων στο σκυλίσιο κρέας !!!

Συγκεκριμένα πρόκειται για την Τζίνα 3 χρονών, Ελληνικό Ιχνηλάτη, την οποία έβγαλε ο Δημήτρης για

κυνήγι λαγού στην περιοχή γύρω από το χωριό Κορυφή, πάνω από το Δροσάτο Κιλκίς, μαζί με άλλα 3 σκυλιά, μάνα πατέρας και την αδερφή της άτυχης Τζίνας.

Ας δούμε λοιπόν πως περιγράφει το χρονικό της θανατηφόρας επίθεσης στην σύντροφο του, ο ίδιος ο Δημήτρης : ” Και τα 4 σκυλιά έψαχναν λαγό στο σημείο για αρκετή ώρα, τα τρία κατέβηκαν πιο μπροστά, ενώ την Τζίνα την έβλεπα από το GPS που κινούνταν την άφησα μήπως τον σήκωνε αυτή γιατί επέμενε. Τα άλλα 3 σκυλιά πιάστηκαν σε ένα άλλο ντορό και κάποια στιγμή που άργησε, έβλεπα στο gps ότι δεν κινούνταν και τότε άρχισα να ανησυχώ γιατί της πατούσα κόρνα και δεν ανταποκρίνονταν.

Μάζεψα τα υπόλοιπα και κατευθύνθηκα στο μέρος που την έβλεπα στο οποίο για να φτάσω έκανα μία ώρα για μία απόσταση 150 μέτρων σε ρεματιά λόγω του πολύ δύσβατου της περιοχής. Με το ένα χέρι το όπλο και στο άλλο το κινητό για να βλέπω το στίγμα έφτασα στο σημείο και αντίκρισα το μισό σκυλί μόνο, το κεφάλι και τα δύο μπροστινά πόδια ευτυχώς το gps ήταν άθικτο και κατάφερα να την βρω, αλλιώς θα νόμιζα ότι χάθηκε η μου την έκλεψαν.”

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ :Τρόμος από λύκους σε χωριά των Σερρών!….VIDEO

Σε περίπτωση που οποιοσδήποτε κυνηγός γίνει μάρτυρας παρόμοιου περιστατικού (γεγονός που απευχόμαστε) παρακαλούμε να ενημερώσει άμεσα τον Κυνηγετικό Σύλλογο της περιοχής του ή το αρμόδιο Δασαρχείο. Αυτή είναι η μοναδική νόμιμη διαδικασία, ώστε να ολοκληρώνεται το Μητρώο Επιθέσεων Λύκων που είχε δημιουργήσει η Κ.Ο.Μ.Α.Θ και υποστηρίζει με ομόφωνη απόφασή της, η Γενική Συνέλευση της Κυνηγετικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας, με ψήφισμα που απέστειλε στον αρμόδιο για το κυνήγι υφυπουργό Περιβάλλοντος κ. Ταγαρά, σχετικά με την ραγδαία αύξηση του πληθυσμού των λύκων, τις αμέτρητες θανατηφόρες επιθέσεις σε κυνηγόσκυλα, αλλά και την ατολμία ή τους δισταγμούς της Πολιτείας να αντιμετωπίσει και να διαχειριστεί την κατάσταση. !!! Τα στοιχεία που βοηθάνε στην περιγραφή του συμβάντος προς τις αρμόδιες αρχές είναι:

1. Ημερομηνία/ώρα
2. Περιοχή που συνέβη το περιστατικό
3. Πόσοι λύκοι ενεπλάκησαν
4. Πόσα σκυλιά ενεπλάκησαν
5. Πόσα σκυλιά θανατώθηκαν ή τραυματίστηκαν σοβαρά
6. Φωτογραφική τεκμηρίωση και βίντεο των παραπάνω

του Αλέξανδρου Παλαιολόγου

The post Νεκρό λαγόσκυλο από επίθεση λύκων στο Δροσάτο appeared first on iHunt.

Keywords
Τυχαία Θέματα