Δυο λαγόσκυλα θύματα των λύκων στην Κοτρωνιά Σουφλίου

18:10 8/11/2021 - Πηγή: iHunt

Σε κανονικό σφαγείο κυνηγόσκυλων από λύκους, τείνει να μετατραπεί πλέον και ο νομός Έβρου. ΝΕΟ, ΔΙΠΛΟ κρούσμα θανατηφόρας επίθεσης λύκων σε κυνηγόσκυλα σημειώθηκε την Τετάρτη 20/10/21 στην Κοτρωνιά Σουφλίου σε κυνήγι λαγού. Αυτή την φορά το “λαχείο” έπεσε στον συνάδερφο Σταμάτη Μούτλια να θρηνήσει ΔΥΟ αγαπημένους του τετράποδους συνεργάτες, φίλους και συντρόφους, θύματα στην ανεξέλεγκτη πλέον μανία και εθισμό των λύκων στο σκυλίσιο κρέας !!!

Συγκεκριμένα πρόκειται για την Αλίκη 8 χρονών,

Ελληνικό Ιχνηλάτη και την Στέκα 7 χρονών Μπάλκαν, τα οποία έβγαλε ο Σταμάτης και η παρέα του για κυνήγι λαγού το πρωινό της Τετάρτης 20/10/21 στην ευρύτερη περιοχή τής Κοτρωνιάς μαζί με άλλα 4 σκυλιά.

Τα 6 σκυλιά είχαν σηκώσει λαγό και ενώ ήταν σε φάση δίωξης, τα 4 εγκατέλειψαν και επέστρεψαν στα πόδια του τρομαγμένα, ενώ στο Gps έβλεπε την Αλίκη και την Στέκα ως ακίνητες στα 700 μέτρα μακριά του. Αμέσως κατάλαβε ότι κάτι κακό συμβαίνει και έμπηξε τις φωνές, ειδοποίησε τους άλλους 2 της παρέας, ενώ παράλληλα άρχισε να τρέχει προς το σημείο που έδειχνε το στίγμα του Gps.

Ο Σταμάτης σχολιάζει : “ Κατάλαβα ότι έγινε κάτι κακό γιατί το GPS μου έδειχνε ότι τα σκυλιά ήταν σταματημένα-ακίνητα σε ένα σημείο. Τελικά κατέβηκα με τα πόδια μέσα στις ρεματιές και βρήκα το ένα πνιγμένο, το είχαν δαγκώσει στο λαιμό μέχρι να το θανατώσουν, δεν το είχαν πειράξει όμως πουθενά αλλού. Το δεύτερο σκυλί το είχαν δαγκώσει τρεις λύκοι από ότι έχω καταλάβει, είχε δαγκωματιές και στα 2 πίσω μπούτια και ένας λύκος τραβούσε από το λαιμό, το τραβήξανε περίπου 100 m μακριά από το άλλο και άρχισαν να τρώνε όταν έφτασα κοντά είδα ένα σκυλί κομμένο στη μέση είχαν φάει όλα τα εντόσθια και τα συκώτια του από μέσα τη σάρκα απέξω. Και τα δύο τα σκυλιά χτυπήθηκαν στα 700 μέτρα από μένα, ωστόσο όσο κατέβαινα και πλησίαζα για να πάω να τα βρω, μόλις έφτασα περίπου στα 500 μέτρα οι λύκοι με κατάλαβαν και αντί να φοβηθούν και να φύγουν, πήρανε το ένα σκυλί και το τραβήξαν 100 μέτρα ακόμα πιο κάτω και συνέχισαν να το τρώνε. Πήρα τα σκυλιά τα τράβηξα κάτω στο δρόμο και τα πήγα στο κτηνιατρείο Σουφλίου, όπου ο κτηνίατρος διαπίστωσε ότι ήταν όντως σκοτωμένα από δάγκωμα λύκων και έτσι ξεκίνησα τη διαδικασία με το Δασαρχείο με βοήθησε και ο κυνηγετικός σύλλογος Σουφλίου ώστε να μπορέσω να κάνω την σχετική έκθεση.”

Σε περίπτωση που οποιοσδήποτε κυνηγός γίνει μάρτυρας παρόμοιου περιστατικού (γεγονός που απευχόμαστε) παρακαλούμε να ενημερώσει άμεσα τον Κυνηγετικό Σύλλογο της περιοχής του ή το αρμόδιο Δασαρχείο. Αυτή είναι η μοναδική νόμιμη διαδικασία, ώστε να ολοκληρώνεται το Μητρώο Επιθέσεων Λύκων που είχε δημιουργήσει η Κ.Ο.Μ.Α.Θ και υποστηρίζει με ομόφωνη απόφασή της, η Γενική Συνέλευση της Κυνηγετικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας, με ψήφισμα που απέστειλε στον αρμόδιο για το κυνήγι υφυπουργό Περιβάλλοντος κ. Ταγαρά, σχετικά με την ραγδαία αύξηση του πληθυσμού των λύκων, τις αμέτρητες θανατηφόρες επιθέσεις σε κυνηγόσκυλα, αλλά και την ατολμία ή τους δισταγμούς της Πολιτείας να αντιμετωπίσει και να διαχειριστεί την κατάσταση. !!! Τα στοιχεία που βοηθάνε στην περιγραφή του συμβάντος προς τις αρμόδιες αρχές είναι:

1. Ημερομηνία/ώρα
2. Περιοχή που συνέβη το περιστατικό
3. Πόσοι λύκοι ενεπλάκησαν
4. Πόσα σκυλιά ενεπλάκησαν
5. Πόσα σκυλιά θανατώθηκαν ή τραυματίστηκαν σοβαρά
6. Φωτογραφική τεκμηρίωση και βίντεο των παραπάνω

του Αλέξανδρου Παλαιολόγου για το iHunt.gr

The post Δυο λαγόσκυλα θύματα των λύκων στην Κοτρωνιά Σουφλίου appeared first on iHunt.

Keywords
Τυχαία Θέματα