Αυτό είναι το ανίκητο pickup της Toyota

16:42 5/11/2021 - Πηγή: iHunt

Η Toyota συνόδευσε την παρουσίαση της νέας γενιάς του Tundra, του ιδιαίτερα επιτυχημένου της -ειδικά στην Αμερική- Pickup, με μια πρωτότυπη θηριώδη off-road εκδοχή του.

Το Tundra TRD Desert Chase θα είναι η ατραξιόν της Toyota στην έκθεση SEMA του Λας Βέγκας, δείχνοντας τη σημασία που αποδίδει η ιαπωνική εταιρεία

στην προώθηση της πρώτης καινούριας γενιάς του Tundra μετά από μια δεκαετία. Το Tundra δεν εισάγεται στην Ελλάδα, αλλά αξίζει να ρίξουμε μια ματιά στο επιβλητικό «άγγιγμα» της εργοστασιακής Toyota πάνω σε αυτό το Pickup.

Το πρωτότυπο αντλεί την έπνευσή του από τα υποστηρικτικά οχήματα που ακολουθούν στις ερήμους των αγώνων Cross Country τα αγωνιστικά – όπως το Hilux του Rally Dakar. Έχει εμπλουτιστεί με ένα kit που αυξάνει το πλάτος του, κυρίως με τα ογκωδέστερα φτερά που καλύπτουν τα τεράστια offroad ελαστικά General Grabber X3 37 ιντσών, σε ζάντες αλουμινίου 18”.

Ο εμπρός προφυλακτήρας είναι τύπου χωροδικτυώματος και συνδυάζεται με ένα πρόσθετο rollcage στο χώρο της καρότσας, το οποίο στην κορυφή του διαθέτει τέσσερις επιπλέον προβολείς που ρυθμίζονται ηλεκτρονικά. Φυσικά, έχει αυξηθεί σημαντικά και η διαδρομή της ανάρτησης.

Με βάση τις ανάγκες της αγωνιστικής οδήγησης στη μέση του πουθενά, και στις πιο αφιλόξενες περιοχές του πλανήτη, το Tundra TRD Desert Chase διαθέτει επίσης ενσωματωμένο γρύλο, δύο εφεδρικούς τροχούς δεμένους στην καρότσα, κάνιστρα βενζίνης και νερού.

Πίσω από την επιβλητική κυψελοειδή γρίλια και κάτω από το θηριώδες καπό κρύβεται ο καινούριος κινητήρας i-Force Max, ένας V6 3.5 λίτρων με διπλό turbo, που συνεργάζεται με έναν ηλεκτροκινητήρα στριμωγμένο ανάμεσα στο θερμικό μοτέρ και στο αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων 10 σχέσεων. Το υβριδικό σύστημα συμπληρώνεται από μια μπαταρία νικελίου-μετάλλου. Το αποτέλεσμα όλων αυτών είναι 437 ίπποι και 790 Nm ροπής.

Η παρουσίαση του πρωτοτύπου στην έκθεση SEMA του Λας Βέγκας, πέραν των προωθητικών του σκοπών για τη νέα γενιά του ιαπωνικού Pickup, συμβάλλει και στην παρουσίαση από την Toyota Αμερικής ορισμένων εντυπωσιακών αξεσουάρ που μπορεί να προσθέσει κανείς στο Tundra παραγωγής. Τα αξεσουάρ αυτά συνθέτουν, στις ΗΠΑ πάντα, περιλαμβάνονται στο πακέτο TRD Off-Road package του νέου Tundra Limited.

Το πακέτο αυτό περιλαμβάνει αυξημένο κατά 6,6 εκατοστά ύψος από το έδαφος, βελτιωμένες γωνίες προσέγγισης, διαφυγής και ράμπας, αλουμινένια καλύμματα του δαπέδου, καθώς και ειδικές ζάντες και ελαστικά, επέκταση της καρότσας και αναδιπλούμενο κάλυμμά της και στρώμα ύπνου. Μηχανικά, προσθέτει ηλεκτρονικά ελεγχόμενο μπλοκέ πίσω διαφορικό, τα οδηγικά προφίλ του συστήματος Multi-Terrain Select, καθώς και τα βοηθήματα Crawl Control και Downhill Assist Control.

Το TRD Off-Road package διαθέτει συνολικά περισσότερα από 100 αξεσουάρ για την εκτός δρόμου οδήγηση. Στην Αμερική, η έκδοση παραγωγής του Tundra διαθέτει τον ίδιο V6 3.5 κινητήρα -χωρίς ηλεκτροκινητήρα και υβριδικό σύστημα, όμως- που αποδίδει 389 ίππους και ροπή 649 Nm.

Πηγή :https://www.carandmotor.gr/

The post Αυτό είναι το ανίκητο pickup της Toyota appeared first on iHunt.

Keywords
Τυχαία Θέματα