Απαραίτητη η βεβαίωση από ψυχίατρο για την έκδοση ή ανανέωση Άδειας Κατοχής Κυνηγετικού Όπλου

16:32 3/11/2020 - Πηγή: iHunt

Αλλαγές στον τρόπο έκδοσης άδειας κατοχής κυνηγετικού όπλου ή ανανέωσή της επιφέρει η απόφαση που υπέγραψε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλης Χρυσοχοίδης.

Είναι απαραίτητη πλέον από ψυχίατρο, βεβαίωση ότι ο κάτοχος είναι σε ψυχική υγεία που του επιτρέπει να κατέχει κυνηγετικό όπλο. Επιπλέον χρειάζεται και βεβαίωση από παθολόγο.

Αναφέρει η απόφαση :

«…. Πιστοποιητικό

ιατρού ειδικότητας ψυχιάτρου, από το οποίο να προκύπτει η κατάσταση της ψυχικής υγείας του ενδιαφερομένου, καθώς και πιστοποιητικό ιατρού ειδικότητας παθολόγου ή νευρολόγου ή γενικής ιατρικής, από το οποίο να προκύπτει η απουσία οργανικών νοσημάτων και συνεπώς η σωματική ικανότητα και καταλληλότητα του ενδιαφερομένου να φέρει όπλο. Τα ως άνω πιστοποιητικά παραδίδονται από τους ιατρούς, στο πρόσωπο που ζήτησε την εξέτασή του εντός σφραγισμένων φακέλων. Η αρμόδια για την έκδοση της άδειας αστυνομική αρχή ελέγχει το απαραβίαστο των φακέλων και δεν παραλαμβάνει πιστοποιητικό που ο φάκελος του παραβιάσθηκε.»

Αυξάνεται το κόστος έκδοσης ή ανανέωσης ΑΚΚΟ για τους κυνηγούς αφού εκτός από το κόστος του παθολόγου απαιτείται και βεβαίωση από ψυχίατρο.

Κώστας Λουρής για το iHunt.gr

The post Απαραίτητη η βεβαίωση από ψυχίατρο για την έκδοση ή ανανέωση Άδειας Κατοχής Κυνηγετικού Όπλου appeared first on iHunt.

Keywords
Αναζητήσεις
βεβαίωση ψυχιάτρου για ανανέωση άδειας οπλου
Τυχαία Θέματα
Απαραίτητη, Άδειας Κατοχής Κυνηγετικού Όπλου,aparaititi, adeias katochis kynigetikou oplou