ΚΥΠΡΟΣ : Χιλιάδες κυνηγοί εξόρμησαν στα βουνά και η πλειοψηφία έμεινε ικανοποιημένη…VIDEO

18:46 2/11/2020 - Πηγή: iHunt

Τις πρώτες τους τουφεκιές υπό συνθήκες κορωνοϊού έριξαν σήμερα χιλιάδες κυνηγοί πρώτη μέρα νέας κυνηγετικής περιόδου για τον λαγό, την πέρδικα, τη φάσσα και τη φραγκολίνα.

Από τα χαράματα περισσότεροι από 40 χιλιάδες κυνηγοί βρέθηκαν στην αναζήτηση πόστου, με τις μετακινήσεις τους πρός και από την ύπαιθρο να πραγματοποιούνται με την τήρηση των απαραίτητων μέτρων αυτοπροστασίας και συγκεκριμένα την χρήση μάσκας.

Ένας κυνηγός δήλωσε στην κάμερα του ΑΝΤ1

ότι «τηρούμε και τα πρωτόκολλα. Επιστρέψαμε με υγεία πάνω από όλα».

«Επιστρέφουμε σπίτι μας με ασφάλεια κτυπήσαμε και θήραμα. Δόξα σοι ο Θεός», τονίζει ένας δεύτερος κυνηγός.

Η κάρπωση για την εναρκτήρια μέρα, ήταν για κάποιους ικανοποιητική, για άλλους όχι, αφού επέστρεψαν στο σπίτι τους… παπαγάλοι. Με τις υψηλές θερμοκρασίες να δυσχαιρένουν τις προσπάθειες τους.

«Ήταν δύσκολη μέρα από καιρικές συνθήκες, αλλά πήγαμε πολύ καλά. Πήραμε δυο λαγούς και δυο περδίκια», επισήμανε ένας άλλος κυνηγός.

Την ίδια ώρα, ένας τέταρτος κυνηγός είπε ότι «το θήραμα ικανοποιητικό οι συνθήκες δύσκολες και για εμάς και για τους σκύλους μας».

Επί ποδός βρέθηκαν από τα μεσάνυχτα μέλη της Υπηρεσίας Θήρας και της Αστυνομίας για πάταξη περιπτώσεων λαθροθηρίας αλλά και για πιστή εφαρμογή των μέτρων για τον κορωνοιό.

Ο Ανώτερος Θηροφύλακας Υπηρεσίας Θήρας και Πανίδας, υπογράμμισε ότι «θα συνεχίσουμε μέχρι και τα μεσάνυχτα της Κυριακής συνεχής ελέγχους και καθοδήγηση των κυνηγών για να ασκήσουν το άθλημα τους».

Το ΚΟΤΑ, ο επιτρεπόμενος αριθμός θηραμάτων που μπορεί να καρπωθεί σε μία εξόρμηση ένας κυνηγός είναι ένας λαγός, τέσσερα περδίκια και μία φραγκολίνα.

Η κυνηγετική περίοδος, θα είναι διάρκειας 17 εξορμήσεων, με επιτρεπόμενες μέρες κάθε Κυριακή και Τετάρτη.



Πηγή : www.ant1.com.cy

The post ΚΥΠΡΟΣ : Χιλιάδες κυνηγοί εξόρμησαν στα βουνά και η πλειοψηφία έμεινε ικανοποιημένη…VIDEO appeared first on iHunt.

Keywords
Τυχαία Θέματα