Απαγόρευση της θήρας του τρυγονιού σε όλη τη Γαλλική Επικράτεια

20:34 30/8/2021 - Πηγή: iHunt

Το Σάββατο 28 Αυγούστου 2021 δημοσιεύτηκε η απόφαση του Συμβουλίου Επικρατείας Γαλλίας που αφορά την απαγόρευση της θήρας του τρυγονιού στη Γαλλία.

Αναφέρει η απόφαση :

«Μέχρι τις 30 Ιουλίου 2022 το κυνήγι του τρυγονιού απαγορεύεται στο σύνολο της Γαλλικής επικράτειας. Η θήρα του τρυγονιού είναι από σήμερα παράνομη. »

Η απόφαση δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα της κυβερνήσεως και έχει ισχύ

άμεσα.

Σύμφωνα με το σκεπτικό της απόφασης, ο κύριος λόγος της απαγόρευσης αυτής είναι η μείωση, σύμφωνα με επιστημονικές μελέτες, του πληθυσμού του τρυγονιού. Ο πληθυσμός του τρυγονιού έχει υποστεί μεγάλη μείωση (χ5) τα τελευταία σαράντα χρόνια.

Η Παγκόσμια Ένωση για τη Διατήρηση της Φύσης έχει βάλει το τρυγόνι στην κόκκινη λίστα των απειλούμενων ειδών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η γαλλική κυβέρνηση είχε επιτρέψει τη θήρα για περισσότερα από 17.000 τρυγόνια τον Αύγουστο του 2020.

Οι αντιδράσεις

Ικανοποιημένη είναι η γαλλική ΜΚΟ για την προστασία των πουλιών για την απαγόρευση του τρυγονιού κυρίως για το γεγονός ότι η απόφαση πάρθηκε σε τόσο υψηλό επίπεδο.

Από την άλλη, η Κυνηγετική Συνομοσπονδία της Γαλλίας συνεχίζει να στηρίζει το κυνήγι του τρυγονιού εν ονόματι όλων των παραδοσιακών κυνηγίων που δέχονται επίθεση από όλες τις πλευρές.

Η απαγόρευση στη Γαλλία δεν έχει σχέση με την χώρα μας αφού η Γαλλία βρίσκεται στον δυτικό διάδρομο μετανάστευσης ο οποίος παρουσίαζει το μεγαλύτερο πρόβλημα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι FACE (η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Κυνηγιού) παρουσίασε σε ευρωπαϊκό επίπεδο τις προσπάθειες που κάνει η ΚΣΕ για τη θήρα του τρυγονιού στέλνοντας ψήφο εμπιστοσύνη στη χώρα μας και στην ΚΣΕ.

Κώστας Λουρής για το iHunt.gr

The post Απαγόρευση της θήρας του τρυγονιού σε όλη τη Γαλλική Επικράτεια appeared first on iHunt.

Keywords
Τυχαία Θέματα