Αγριογούρουνα εισέβαλαν σε αυλές στους Θρακομακεδόνες…VIDEO

19:53 26/5/2024 - Πηγή: iHunt

Επέλαση έκανε μία οικογένεια από αγριογούρουνα στους Θρακομακεδόνες, με βίντεο να καταγράφει τα άγρια ζώα να περιφέρονται στους δρόμους και τις αυλές της περιοχής, λίγο μακριά από τα φυσικά τους ενδιαιτήματα.

Αυτή την «παρέλαση» κατέγραψε ερασιτεχνικό βίντεο, με έναν κάτοικο να μετρά έκπληκτος την αγέλη: «2, 4, 6, 8, 10, 12, τρεις μάνες, πόσα είναι ρε παιδιά», ακούγεται να λέει, όπως φαίνεται στο υλικό που προέβαλε το δελτίο του Alpha.

Αναφέρεται πως τα «ξεστρατισμένα» αγριογούρουνα άρχισαν να

περιφέρονται σε δρόμους, αυλές και πλατείες της περιοχής, με τοπικό αρμόδιο να καθησυχάζει πως η παρουσία τους δεν ενέχει κίνδυνο.

«Είναι τόσο ήμερα που δεν προκαλούν ζημιές. Δεν επιτίθενται σε ανθρώπους, πηγαίνουν σε κάδους απορριμμάτων, τους γυρίζουν ανάποδα και ψάχνουν να βρουν τροφές», ανέφερε ο Θέμης Οικονόμου, Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αχαρνών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ : Ευρωπαικό Πρωτάθλημα : Ασημένιο μετάλλιο στο μικτό του σκητ…VIDEO

Στο δελτίο αναφέρεται ακόμα πως οι εμφανίσεις αυτών των ζώων γίνεται ολοένα και πιο συχνή στην περιοχή που βρίσκεται στους πρόποδες της Πάρνηθας. Η κατάσταση με τα ζώα φέρεται να έχει γίνει ανεξέλεγκτη, ειδικά μετά τις πυρκαγιές του 2023 στην Πάρνηθα, που εξαφάνισαν ακόμα μεγαλύτερο μέρος του βιότοπου των αγριογούρουνων.

«Έρχονται σε καθημερινή βάση, τα είδα και χθες στο μεσημέρι στην κεντρική πλατεία των Θρακομακεδώνων», πρόσθεσε ο κ. Οικονόμου.

Δείτε το video  στο σύνδεσμο που ακολουθεί…. https://www.alphatv.gr/news/koinonia/article/164903/thrakomakedones-katevikan-stis-aules-ta-agriogourouna/

Το άρθρο Αγριογούρουνα εισέβαλαν σε αυλές στους Θρακομακεδόνες…VIDEO εμφανίστηκε πρώτα στο iHunt.

Keywords
Τυχαία Θέματα