Τρόμος στην Πάρνηθα: Επιτέθηκαν και μαχαίρωσαν εθελοντές που καθάριζαν την περιοχή

19:53 26/5/2024 - Πηγή: iHunt

Ένα σοκαριστικό περιστατικό εκτυλίχθηκε το βράδυ της Παρασκευής, όταν ομάδα εθελοντών στην Πάρνηθα δέχθηκε άγρια επίθεση από αγνώστους. Οι εθελοντές συμμετείχαν σε δράση της οργάνωσης VA Saving his Hood, καθαρίζοντας τη Δυτική Πάρνηθα από σκουπίδια. Η δράση επρόκειτο να συνεχιστεί και την επόμενη ημέρα, γι’ αυτό κάποιοι από τους εθελοντές αποφάσισαν να διανυκτερεύσουν σε ένα εγκαταλελειμμένο κτίριο κοντά στο σημείο Κρύα Πηγή Φυλής.

Η
επίθεση

Γύρω στη 01:30 τα ξημερώματα, δύο αυτοκίνητα με 7-8 νεαρούς έφτασαν στο σημείο. Οι νεαροί, μόλις αντιλήφθηκαν τους κατασκηνωτές, τους πλησίασαν με φακούς και τους τραμπούκισαν, ρωτώντας: «Από πού είστε; Εμείς είμαστε από το Μενίδι». Όταν οι εθελοντές εξήγησαν ότι βρίσκονταν εκεί για να καθαρίσουν το βουνό, οι άγνωστοι αποχώρησαν. Ωστόσο, μετά από 10 λεπτά, επέστρεψαν με τα αυτοκίνητα και άρχισαν να φωνάζουν «Κάναμε Comeback».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ : Ο Κόκκινος Κατάλογος απειλούμενων ειδώνΒίαιη επίθεση

Σύμφωνα με τα θύματα της επίθεσης, οι νεαροί τους χτύπησαν και τους μαχαίρωσαν ανελέητα. Ένας από τους εθελοντές δέχθηκε τρεις μαχαιριές στην πλάτη και μία στον ώμο, ενώ του έσπασαν και τη μύτη. Τα θύματα της επίθεσης βρέθηκαν ανήμπορα να αντιδράσουν καθώς ήταν ξαπλωμένα στο πάτωμα. Μετά την επίθεση, οι δράστες έφυγαν γρήγορα από το σημείο.

Οι εθελοντές πέρασαν τη μισή νύχτα με αγωνία για την τύχη του συναδέλφου τους που είχε δεχθεί τις πολλαπλές μαχαιριές. Ευτυχώς, ο τραυματίας διέφυγε τον κίνδυνο για τη ζωή του.

Πώς περιέγραψε την επίθεση ο ένας από τους δύο εθελοντές

Όπως αναφέρει το ένα από τα δύο θύματα της επίθεσης, αν δεν τους βοηθούσε ο αρχηγός της αποστολής, ο οποίος κοιμόταν ελάχιστα μέτρα μακριά, ο φίλος του θα είχε καταλήξει από αιμορραγία.

Ο ίδιος περιέγραψε τα δραματικά λεπτά που έζησε στα χέρια των νεαρών οι οποίοι τους χτυπούσαν «σαν αγέλη ζώων». «Ήταν μια τριήμερη εξόρμηση που ξεκινούσε από τα Δερβενοχώρια. Εγώ και ο Γιώργος βοηθήσαμε στο κομμάτι της Πάρνηθας, να καθαρίσουμε το δάσος από τα σκουπίδια. Γύρω στη 1.30, ήρθαν εκεί απέναντι κάτι πιτσιρικάδες και έκαναν φασαρία. Εμείς κοιμόμασταν αλλά καταλάβαμε ότι είναι περίεργοι και δεν θέλαμε να δώσουμε σημεία ζωής. Κάποια στιγμή πήγαν στο αμάξι του φίλου μου και το κοιτούσαν. Αρχικά, μόλις μας είδαν τρόμαξαν και πήγαν στα αμάξια τους. Μετά, φώναζαν «ποιοι είστε εσείς;».

Τους είπαμε γιατί είμαστε εκεί και τους δείξαμε και τα σκουπίδια. Τότε αυτοί πλησίασαν με επιθετικό ύφος. Μας έλεγαν «εμείς είμαστε από το Μενίδι» και κάτι τέτοια. Έψαχναν να ξεκινήσουν καβγά. ΄Ήταν 7-8 άτομα, ηλικίας μέχρι 22 όχι παραπάνω. Μας είχαν κυκλώσει με τους φακούς και μας τσαμπουκαλεύονταν. Μετά μας λένε «εντάξει παιδιά, φεύγουμε» και εμείς ξάπλωσαμε πάλι. 10 λεπτά μετά βλέπω τα δύο αμάξια τους να έρχονται τέρμα γκαζώμενα. Κατεβαίνουν κάτω και άρχισαν να φωνάζουν «κάναμε come back».

Ήταν σαν αγέλη και σαν όχλος, ξεκίνησαν να μας χτυπάνε. Φάγαμε μπουνιές και κλωτσιές στο πρόσωπο. Ξεκίνησαν να μας βαράνε, τον Γιώργο τον μαχαίρωσαν τρεις φορές στην πλάτη και μια στο χέρι. Φώναξα τον Βασίλη και τότε αυτοί μόλις κατάλαβαν ότι μπορεί να υπάρχει και άλλο άτομο κοντά μας έφυγαν. Ο Γιώργος είχε πάρα πολλή αιμορραγία, ειδικά στο χέρι, και ήμασταν 40 λεπτά από το Αττικό που πήγαμε μετά. Του είχαν σπάσει και τη μύτη, του την έκαναν κομμάτια. Αν δεν τον έδενε ο Βασίλης θα τον χάναμε από την αιμορραγία».

Πηγή : ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Το άρθρο Τρόμος στην Πάρνηθα: Επιτέθηκαν και μαχαίρωσαν εθελοντές που καθάριζαν την περιοχή εμφανίστηκε πρώτα στο iHunt.

Keywords
Τυχαία Θέματα