Ξάγρυπνοι στη Wall Street...

Ποια ώρα του 24ωρου θεωρούν ως την πιο παραγωγική οι ακριβοπληρωμένοι CEOs των μεγάλων πολυεθνικών

Είναι η ώρα που κατά τεκμήριο η συντριπτική πλειονότητα των κατοίκων αυτής της γης κοιμάται τον ύπνο του δικαίου. Είναι το διάστημα εκείνο του 24ωρου που θεωρητικά ο ανθρώπινος οργανισμός έχει τη μέγιστη ανάγκη ξεκούρασης εξ΄ου και είναι "προγραμματισμένος" να βρίσκεται συνήθως σε κατάσταση ύπνωσης. Εν τέλει είναι προφανώς παράδοξο να είναι κανείς ξύπνιος στις 4 το ξημέρωμα όχι γιατί έτυχε, αλλά γιατί το επέλεξε και το θεωρεί ως εξαιρετική ευκαιρία να εργαστεί ή να ασχοληθεί με κάτι παραγωγικό!

Από

την άλλη η κατηγορία των δισεκατομμυριούχων, των διευθυντών κολοσσιαίων εταιρειών – με εξίσου κολοσσιαίους μισθούς – ουδέποτε αριθμούσε πολλά άτομα. Λίγοι, εκλεκτοί και προφανώς ξεχωριστοί είναι εκείνοι οι δισεκατομμυριούχοι επιχειρηματίες που ακολουθούν την τελευταία τάση στην παραγωγικότητα και επιλέγουν να εργάζονται την πιο παραγωγική ώρα της ημέρας, όταν δηλαδή εμείς οι άλλοι κοιμόμαστε.

Σύμφωνα με την τελευταία σχετική έρευνα που δημοσιεύτηκε στην Wall Street Journal, αυτή η ώρα είναι γύρω στις τέσσερις (04:00) το πρωί. Όπως αποδεικνύει η έρευνα, ταν δουλεύει κανείς στις 4 τα ξημερώματα είναι πιο παραγωγικός από ποτέ και είναι αρκετοί οι λόγοι που οδηγούν σε αυτό το συμπέρασμα. Για παράδειγμα λίγο πριν ξημερώσει, οι αντιπερισπασμοί όπως παιδιά, εξωτερικοί ήχοι, συνάδελφοι, ήχοι σπιτιού ή γραφείου είναι πολλοί λιγότεροι. Επιπλέον κανένας δεν επικοινωνεί ή τσατάρει μαζί σας και φυσικά υπάρχει πολύ λιγότερη κίνηση στα social media,ώστε να μπορεί να σας αποσπάσει.

Η παραγωγικότητα αυτή την ώρα, μάλιστα, φαίνεται να μην σχετίζεται αποκλειστικά με την δουλειά. Όπως ισχυρίζεται η έρευνα μπορεί να αξιοποιηθεί και σε άλλα πράγματα όπως προσωπική φροντίδα γυμναστική μελέτη, τα οποία είναι ικανά να προσφέρουν την απαραίτητη ενέργεια μέσα στη μέρα.

Ανάμεσα στα στελέχη που εφαρμόζουν αυτή την τακτική ανήκουν ο διευθύνων σύμβουλος της Apple, Tim Cook ο οποίος κατά δήλωσή του ξεκινά την ημέρα του στις 3:45. Ή ο εκατομμυριούχος επιχειρηματίας Richard Branson έχει δηλώσει πως σηκώνεται λίγο αργότερα, στις 5:00 το πρωί για να κάνει γυμναστική και να περάσει λίγο χρόνο με την οικογένειά του. Όπως δήλωσε «αυτό με αναζωογονεί πλήρως πριν αφιερωθώ στην δουλειά». Ο πρώην πρόεδρος της Startbucks, M. Gass και νυν στέλεχος στα Kohl's βάζει ξυπνητήρι στις 4:30 για να πάει για τρέξιμο. Τέλος και ο David Cush, ο διευθύνων σύμβουλος της Virgin America, ξυπνά στις 4:15 για να διεκπεραιώσει τις εργασίες του στην Ανατολική Ακτή και στη συνέχεια να ακούσει τα αθλητικά νέα στο ραδιόφωνο, να πάει γυμναστήριο και να διαβάσει ανενόχλητος την εφημερίδα του.

Βέβαια, όταν σηκώνεται κανείς πριν το χάραμα, σημαίνει ότι πρέπει να κοιμηθεί πολύ νωρίτερα. Αυτό αυτόματα σήμαινε πολύ λιγότερο χρόνο για κοινωνικοποίηση τις βραδινές ώρες. Ο αντίλογος και σε αυτό έρχεται από τον Peter Shankman. Ο 44χρονος επιχειρηματίας και ομιλητής που ζει στην Νέα Υόρκη αναφέρει στη Wall Street «Είμαι εξαντλημένος αλλά με την καλή έννοια, δηλαδή δεν θα έχω την ενέργεια να κάνω κάτι χαζό όπως να φάω δύο κιλά παγωτό στις 10:30 το βράδυ»...

Keywords
Τυχαία Θέματα