Κέρδη στην Ευρώπη με ώθηση από τις τιμές του πετρελαίου

Με θετικό πρόσημο άνοιξαν και σήμερα οι ευρωπαϊκές αγορές λαμβάνοντας ώθηση από τις ανοδικές τάσεις στις τιμές του πετρελαίου.

Ο πανευρωπαϊκός STOXX 600 άνοιξε με άνοδο 0,21%.

Στις επιμέρους αγορές, ο FTSE 100 στο Λονδίνο με οριακή πτώση 0,1% , ο DAX ενισχύεται κατά 0,23%, στο Παρίσι ο CAC 40 με άνοδο 0,14%, ενώ στη Μαδρίτη ο ΙΒΕΧ 35 ενισχλυεται κατά 0,18%.

Οι τιμές του αργού τύπου Brent έμειναν σταθερές σήμερα μετά το χθεσινό ράλι, ενώ οι πετρελαιοπαραγωγοί

υποδέχθηκαν θερμά τη συμφωνία μεταξύ Ρωσίας και Σαουδικής Αραβίας για τη σταθεροποίηση της αγοράς πετρελαίου και τη μέιωση της παραγωγής, αν και οι ειδικοί εξέλαβαν τια ανακοινώσεις των δυο ισχυρότερων παικτών στην αγορά του «μαύρου χρυσού» ως «κούφια λόγια» χωρίς αντίκρισμα..

Οι τιμές του πετρελαίου έκαναν ράλι ενισχυόμενες κατά 5%, ωστόσο τα προθεσμιακά συμβόλαια του Brent και του αργού τύπου WTI μετρίασαν τα κέρδη μετά τις σχετικές ανακοινώσεις, που απέτυχαν να δεσμευτούν για το πολυπόθητο «πάγωμα» της παραγωγής αργού.

Στην Ασία νωρίτερα, οι αγορές κινήθηκαν με μεικτές τάσεις: απώλειες για Αυστραλία μετά τη διατήρηση του βασικού επιτοκίου στο ιστορικό χαμηλό του 1,5%, απωλειες και γαι τις Φιλιππίνεες, με κέρδη οι υπόλοιποι δείκτες.
Στα ευρωπαϊκά εταιρικά νέα, η γερμανική Bayer ρίχνει στο τραπεέζι πάνω από 65 δισ. δολ. για την απόκτηση της αμερικανικής Monsanto. Φέρεται μάλιστα κοντά σε συμφωνία, ενώ έχει ανακοινώσει ότι θα διαθέσει 127,5 δολ. για κάθε μετοχή της αντιπάλου της, έναντι 125 δολ/μετοχή που ήταν η προηγούμενη προσφορά, μεταδίδει το Reuters.

H Easyjet ανακοίνωσε ότι ο αριθμός των επιβατών που χρησιμοποίησε τις υπηρεσίες της τον Αύγουστο ήταν 7,5 εκατ. έναντι 7,1 εκατ. τον ίδιο μήνα πέρυσι.

Η Statoil ανακοίνωσε ότι αύξησε το μερίδιό της στο νορβηγικό κοίτασμα πετρελαίου Wisting.

Η Deutsche Telekom διέψευσε δημοσίευμα της Handelsblatt ότι σχεδιάζει αναδιάρθρωση συμνπεριλαμβανομένων χιλιάδων απολύσεων, αποκαλώντας τις πληροφορίες «ανοησίες».

Σήμερα πάντως στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος των επενδυτών είναι και πάλι οι τράπεζες, καθώς στην Ιταλία, η JPMorgan και άλλες τράπεζες προσπαθούν να πείσουν funds του Κατάρ και του Κουβέιτ να εξαγοράσουν μεγάλα μερίδια της Banca Monte dei Paschi di Siena's.

Keywords
Τυχαία Θέματα