Βrexit: Oι αναποφάσιστοι θα κρίνουν το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος

γκάλοπ πληθαίνουν στη Βρετανία, πριν το δημοψήφισμα για το Brexit, τη στιγμή που οι επενδυτές ψάχνουν για στοιχεία τα οποία θα αποδείξουν την προτίμηση των αναποφάσιστων.

Οι αξιοσημείωτες εξελίξεις συμπεριλαμβάνουν τη δήλωση υπέρ ενός Brexit από τον δήμαρχο του Λονδίνου Boris Johnson, και του ΥΠΟΙΚ George Osborne

ο οποίος τάσσεται υπέρ μίας παραμονής. Η παραίτηση του υπουργού Iain Duncan Smith ο οποίος υποστηρίζει Brexit, και οι βομβιστικές επιθέσεις στις Βρυξέλλες αναμένεται πως θα επηρεάσουν τις αποφάσεις.

Μία έρευνα της ICM η οποία διεξήχθη μεταξύ 18 και 20 Μαρτίου έδειξε αναστροφή της κατάστασης, με το 43% να είναι υπέρ του Brexit, ενώ το 16% παραμένουν αναποφάσιστοι.

Πριν το γκάλοπ, ο πρωθυπουργός David Cameron ανέφερε πως το αποτέλεσμα βρίσκεται στην κόψη του ξυραφιού, και θα κριθεί από το πόσοι θα ψηφίσουν. Αν και τα γκάλοπ δεν έδειξαν μεγάλη αλλαγή μετά την ανακοίνωση του Boris Johnson, οι αναλυτές αναμένουν πως το Brexit μπορεί να αποκτήσει μεγαλύτερη εύνοια από το ευρύ κοινό εάν ο Johnson αρχίσει να ασχολείται ενεργά με την καμπάνια υπέρ μίας απομάκρυνσης της Βρετανίας από την ΕΕ.

Η BoE μπήκε κι αυτό στο γύρω των εξελίξεων αυτή την εβδομάδα, αναφέροντας πως η αβεβαιότητα πριν το δημοψήφισμα μπορεί να καθυστερήσει τις επενδύσεις και να μειώσει την ανάπτυξη.

Τα γκάλοπ, πάντως δείχνουν πως τα ποσοστά δεν διαφέρουν και πολύ. Αλλά με τους αναποφάσιστους να βρίσκονται μεταξύ 16%-28%, τα πράγματα είναι αβέβαια.

Keywords
Τυχαία Θέματα