«Τραυματισμένη» η αγορά από Folli και την καθυστέρηση για το χρέος

Του Δημήτρη Παφίλα

Ως «τραυματισμένη» συνεχίζει να συμπεριφέρεται η ελληνική αγορά τόσο από τις πιέσεις από την αναθεώρηση των δεικτών του ΜSCI, την υπόθεση της Folli, αλλά και από την αναταραχή στην Ιταλία. Σε μια περίοδο, όπου το ενδιαφέρον θα έπρεπε να είναι στραμμένο στο ελληνικό χρέος η υπόθεση της Folli βάρυνε και η κατάσταση επιδεινώθηκε χθες όταν Ευρωπαίοι αξιωματούχοι δήλωναν ότι το χρέος μετατίθεται για αργότερα.

Σε όλο αυτό το περιβάλλον, οι επενδυτές προχώρησαν σε έντονες ρευστοποιήσεις – οι οποίες επιτάθηκαν όταν η μετοχή της Folli Follie άρχισε να χάνει πάνω από 20% χθες.

Τα «απόνερα» της αναταραχής συνεχίστηκαν και σήμερα καθώς η αγορά στο άνοιγμα έχανε έως και 0,70% με πιέσεις στις τραπεζικές μετοχές.

Τώρα ο Γενικός Δείκτης και οι μετοχές αντιδρούν πάνω από τα σημεία αντίστασης. Ο Γενικός Δείκτης κινείται με απώλειες 0,23% στις 769, 95 μονάδες.

Η μετοχή της Alpha Βank χάνει 0,11% στα 1,888 ευρώ. Η μετοχή της Εθνικής Τράπεζας χάνει 0,44% στα 0,2714. Πτώση 2,59% για την Eurobank στα 0,894 ευρώ. Με πτώση 2,31% η μετοχή της Τράπεζας Πειραιώς στα 2,54 ευρώ.

Πτώση 0,96% για την μετοχή της ΔΕΗ στα 2,06 ευρώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα