Τραπεζικές συναλλαγές με social media

«Και να σκεφτείς ότι μπορεί και να είναι ένα σημείο στη παραλία ενός μικρού νησιού του Αιγαίου», μου είπε ένα υψηλόβαθμο στέλεχος της Τράπεζας Πειραιώς μιλώντας για το δίκτυο ελεύθερου wifi που έχει εγκατασταθεί με την συνεργασία της Forthnet και λειτουργεί εδώ και ένα χρόνο σε όλη την Ελλάδα – όπου και αν βρίσκεται ένα ΑΤΜ.

Η

επισήμανση δεν είχε να κάνει τόσο με την γεωγραφία του πράγματος όσο με το γεγονός ότι ακόμη και οι μόνιμοι κάτοικοι και οι επισκέπτες ενός μικρού αιγαιοπελαγίτικου νησιού μπορούν να έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο και μάλιστα με υψηλές ταχύτητες. Με άλλα λόγια, μια εξελιγμένη τραπεζική εμπειρία διαθέτει και την κοινωνική της πλευρά και διάσταση – η ελεύθερη πρόσβαση μπορεί να λογίζεται και ως κοινωνικό μέρισμα.

Σήμερα τα σημεία σε όλη την Ελλάδα που δίνουν κάρτα ελεύθερης εισόδου στο internet ξεπερνούν τα 1.800 και βρίσκονται από ένα πολυσύχναστο δρόμο της Αθήνας μέχρι τα πιο απομακρυσμένα μέρη της ελληνικής επικρατείας συμπεριλαμβανομένων χώρων μαζικής συνάθροισης όπως νοσοκομεία κ.α. Το δίκτυο του free wifi δέχεται καθημερινά πάνω από 200 χιλιάδες εισόδους και σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία που υπάρχουν η πρώτη επιλογή είναι μια επίσκεψη στα αγαπημένα social media.

Keywords
Τυχαία Θέματα