Στάση αναμονής για την ΕΚΤ στην Ευρώπη

Σταθεροποιητικές κινήσεις στην Ευρώπη, κοντά στα υψηλά τεσσάρων εβδομάδων, με το ευρώ να ενισχύεται ενόψει της συνεδρίασης της ΕΚΤ σήμερα, για πρώτη φορά μετά την απόφαση υπερ του Brexit.

Οι ασιατικές αγορές κινήθηκαν σε υψηλά έτους και το πετρέλαιο ενισχύθηκε.

Το ευρώ ενισχύεται από τα χαμηλά τριών εβδομάδων στο 1,1031 έναντι του δολαρίου, εν μέσω προσδοκιών ότι η ΕΚΤ

θα αφήσει αμετάβλητη τη νομισματική της πολιτική και πιθανώς να δώσει κατευθύνσεις για το πώς θα κινηθεί το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης μέσα στο 2016.

«Ο Ντράγκι αναμένεται να αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο για νέα νομισματική χαλάρωση. Το γεν έχει ήδη υποχωρήσει σημαντικά περιμένοντας το επόμενο "πακέτο" τόνωσης από την Τράπεζα της Ιαπωνίας και περιμένουμε να κινηθεί ακόμα χαμηλότερα ενόψει της συνεδρίασης της κεντρικής τράπεζας την επόμενη εβδομάδα» σχολιάζει ο David Forrester, αναλυτής της αγοράς συναλλάγματος στην Credit Agricole.

Ο Stoxx Europe 600 κινείται σταθεροποιητικά στις 340 μονάδες τηρώντας στάση αναμονής. Στις μετοχές στο επίκεντρο βρίσκονται τα εταιρικά αποτελέσματα.

Ο FTSE 100 υποχωρεί 0,4% στις 6.704 μονάδες, ο DAX καταγράφει οριακές διακυμάνσεις στις 10.146 μονάδες, ο CAC 40 υποχωρεί οριακά στις 4.377 μονάδες, ο ΙΒΕΧ ενισχύεται 0,22% στις 8.592 μονάδες και ο FTSE MIB ενισχύεται 0,1% στις 16.775 μονάδες.

H Unilever ενισχύεται 1,7% μετά την αύξηση πωλήσεων και κέρδη 1,7% για την ABB Ltd. μετά την ανακοίνωση αποτελεσμάτων καλύτερων των αναμενόμενων.

Άνοδος 2,2% για την Hermes International SCA μετά τις καλύτερες των αναμενόμενων πωλήσεις το β' τρίμηνο.

Κέρδη 2,4% για την ελβετική Actelion Ltd. και άνοδος 1,4% για την Swedbank AB.

Πτώση για τις ταξιδιωτικές μετοχές λόγω των φόβων για τρομοκρατικές επιθέσεις. Απώλειες 7,2% για την Deutsche Lufthansa AG μετά την υποβάθμιση των στόχων για τα κέρδη του 2016, πτώση 6,1% για την EasyJet Plc και πτώση 4,6% για την Air France-KLM Group.

Keywords
Τυχαία Θέματα