Τράπεζα της Αγγλίας (ΒοΕ): Αυξάνει τις κεφαλαιακές απαιτήσεις για τις τράπεζες κατα £11,4 δισ.

Οι βρετανικές τράπεζες θα πρέπει να εξοικονομούν περισσότερα κεφάλαια, έναντι της ραγδαίας αύξησης του δανεισμού μέσω πιστωτικών καρτών, χρηματοδότησης για την απόκτηση αυτοκινήτων και προσωπικών δανείων, ανακοίνωσε σήμερα η Τράπεζα της Αγγλίας, η οποία αυξάνει τις κεφαλαικές απαιτήσεις της έναντι των βρετανικών τραπεζικών ιδρυμάτων κατά 11,4 δισ. στερλίνες.

Η απόφαση της BoE αποτελεί ένα από τα μέτρα

που αποσκοπούν στην προστασία του χρηματοπιστωτικού συστήματος από την αύξηση της καταναλωτικής χρηματοδότησης, ενόψει και του brexit.

Η BOE καθόρισε το κεφαλαιακό αποθεματικό σε 0,5% των σταθμισμένων στοιχείων ενεργητικού για τα δάνεια του Ηνωμένου Βασιλείου που τέθηκαν σε ισχύ τον Ιούνιο του 2018. Το ποσοστσό αυτό θα αυξηθεί στο 1% το Νοέμβριο.

Σύμφωνα με την Έκθεση Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας της BOE που δημοσιεύθηκε την Τρίτη, κάθε αύξησητου κεφαλαιακού αποθεματικού κατά μισή ποσοστιαία μονάδα, θα αυξάνει το common equity Tier 1, κατά 5,7 δισ. στερλίνες. H BoE πρότεινε επίσης την αύξηση του δείκτη μόχλευσης στο 3,25% των ανοιγμάτων εκτός των αποθεματικών των κεντρικών τραπεζών.

Παράλληλα, η ΒοΕ αποφάσισε να επισπεύσει τα στρες τεστ για την παροχή δανείων καταναλωτικής πίστης, και να τα διενεργήσει τελικά τον Σεπτέμβριο αντί του Νοεμβρίου, όπως προβλεπόταν αρχικά.

Τα τεστ αυτά θα εξετάσουν το κατά πόσον οι βρετανικές τράπεζες μπορούν να ανταποκριθούν σε μια απότομη αύξηση των απωλειών από καταναλωτικά δάνεια.

Keywords
Τυχαία Θέματα