Η BMW δημιουργεί 1.000 νέες θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ

Η BMW είναι το πιο πρόσφατο παράδειγμα στο χώρο της αυτοκινητοβιομηχανίας που δεσμεύθηκε να δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας σε αμερικανικό της εργοστάσιο, μετά την κριτική που υπέστησαν οι εταιρίες από τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ. Η εταιρία ανακοίνωσε τη Δευτέρα πως θα «ανοίξει» 1.000 θέσεις μέχρι το 2021, καθώς επιδιώκει να τονώσει την παραγωγή SUVs στη Βόρεια Καρολίνα.

Οι νέες θέσεις αποτελούν κομμάτι των επενδύσεων 600 εκατ. δολαρίων που έχουν προγραμματιστεί για το εργοστάσιο Spartanburg της αυτοκινητοβιομηχανίας.

Η BMW κατασκευάζει οχήματα στη Βόρεια Καρολίνα εδώ και δεκαετίες, ενώ εξαρτάται όλο και περισσότερο από τη συγκεκριμένη μονάδα για την παραγωγή των δημοφιλών SUVs που έπειτα αποστέλλει σε όλο τον κόσμο.

Το MarketWatch υπενθυμίζει πως οι αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν προχωρήσει σε πολλές ανακοινώσεις για επενδύσεις, από όταν εκλέχθηκε ο Τραμπ τον περασμένο Νοέμβριο.
Οι λεγόμενες «τρεις αυτοκινητοβιομηχανίες του Ντιτρόιτ» (General Motors, Ford και Fiat Chrysler) έχουν σκιαγραφήσει σχέδια για τη δημιουργία χιλιάδων νέων θέσεων, ενώ η Toyota Motor και η Nissan Motor έχουν αναφέρει πως επενδύουν σε δραστηριότητες μεταποίησης στις ΗΠΑ ή εξετάζουν μεγάλες επεκτάσεις.

Η ανακοίνωση της BMW έρχεται αφότου ο Τραμπ επέκρινε τις γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες πως πωλούν στις ΗΠΑ οχήματα που έχουν κατασκευαστεί αλλού, ενώ εγκάλεσε ιδιαίτερα την BMW για τα σχέδιά της να χτίσει εργοστάσιο στο Μεξικό.

Ο Χάρολντ Κρούγκερ, πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της BMW, διευκρίνισε πως η αυτοκινητοβιομηχανία παραμένει αφοσιωμένη στην εργοστασιακή μονάδα στο Μεξικό, αλλά συμπλήρωσε πως το Spartanburg είναι το μεγαλύτερο εργοστάσιό της.

«Όλη αυτή η επένδυση δείχνει πως οι ΗΠΑ είναι σαφώς η δεύτερη πατρίδα μας», σχολίασε το στέλεχος σε συνέντευξη Τύπου.

Keywords
Τυχαία Θέματα