Τραμπ: Θα θεραπεύσω τον καρκίνο και το AIDS

Ο Πρόεδρος Τραμπ υποσχέθηκε στους ψηφοφόρους ότι θα θεραπεύσει όχι μόνο τον καρκίνο αλλά και το AIDS - ενώ θα στείλει και Αμερικανούς στον Άρη - εάν κερδίσει και τις επόμενες προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ, επαυξάνοντας όσα υποσχέθηκε λίγες μέρες νωρίτερα ο Δημοκρατικός Τζο Μπάιντεν.

«Θα βρούμε τις θεραπείες για πολλές, πολλές ασθένειες, συμπεριλαμβανομένου του καρκίνου και

άλλων, και πλησιάζουμε όλο και περισσότερο», τόνισε με στόμφο ο Τραμπ στο τέλος μιας 90λεπτης ομιλίας του κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας του 2020. «Θα εξαλείψουμε για πάντα την AIDS στην Αμερική, είμαστε πολύ κοντά στον στόχο. Επίσης, θα θέσουμε τα θεμέλια για την αποστολή Αμερικανών αστροναυτών στην επιφάνεια του Άρη», είπε τάζοντας ακόμα περισσότερα.

Η αναφορά στον καρκίνο ήταν πιθανώς εμπνευσμένη από την δέσμευση του αντιπάλου του Μπάιντεν να θεραπεύσει τον καρκίνο, σε ομιλία του πρώην αντιπροέδρου σε υποστηρικτές του στην Αϊόβα την περασμένη Τρίτη, όπου είπε: «Σας υπόσχομαι ότι αν με εκλέξετε πρόεδρο τότε θα δείτε το σημαντικότερο πράγμα που θα αλλάξει την Αμερική, θα θεραπεύσουμε τον καρκίνο». Ο γιος του Αμερικανού Προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ τζούνιορ, ειρωνεύτηκε τον Μπάιντεν, θέτοντας το εξής ερώτημα: «Γιατί άραγε δεν το κάνατε αυτό τα τελευταία 50 χρόνια, Τζο;».

Υπάρχουν περισσότεροι από 100 τύποι καρκίνου, μερικοί από τους οποίους ήδη θεραπεύονται, ενώ μερικές θεραπείες, όπως η ανοσοθεραπεία, λειτουργούν για μερικούς ασθενείς και όχι για άλλους. Οι χρήστες των social media, χλεύασαν τόσο τον Τραμπ, όσο και τον Μπάιντεν για τις λαϊκιστικες υποσχέσεις τους.

Η δέσμευση για αποστολή αστροναυτών στον Άρη επίσης επικρίθηκε, με πολλούς να επισημαίνουν ότι οι ΗΠΑ δεν θα μπορούσαν να αντέξουν οικονομικά ένα τέτοιο εγχείρημα και άλλους να υποστηρίζουν ότι ο Τραμπ πρέπει να πάει στον Άρη - και να μείνει εκεί.

Οι υπερασπιστές του Τραμπ λένε ότι ακόμα και αν ο πρόεδρος κάνει πράξη και τις τρεις υποσχέσεις του, οι Δημοκρατικοί θα βρουν και πάλι λόγους να τον επικρίνουν.

Keywords
Τυχαία Θέματα