Τραμπ: Έδιωξε κορυφαία ΜΜΕ από το... briefing!

Νέο... show του Αμερικανού προέδρου Ντ. Τραμπ, ο οποίος δεν δίστασε να διώξει δημοσιογράφους αρκετών ΜΜΕ από την καθιερωμένη ενημέρωση των εκπροσώπων του Τύπου στον Λευκό Οίκο, υποστηρίζοντας, μάλιστα, ότι.. «CNN και New York Times..έχουν καταντήσει ανέκδοτο»!

Όπως αναφέρουν διεθνή ΜΜΕ στους δημοσιογράφους του τηλεοπτικού

δικτύου CNN, της εφημερίδας The New York Times, του ιστότοπου Politico, της εφημερίδας The Los Angeles Times και του ιστότοπου BuzzFeed δεν επιτράπηκε να παρακολουθήσουν την ενημέρωση χωρίς κάμερα που έκανε ο εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου, Σον Σπάισερ.

Αντιθέτως επετράπη σε συντηρητικά ΜΜΕ πολύ μικρότερου κύρους, όπως το δίκτυο One America News Network, που προσφέρει ιδιαίτερα ευνοϊκή κάλυψη στην κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ, να είναι παρόντα.

Ο κ. Σπάισερ δεν εξήγησε γιατί εξαιρέθηκαν τα συγκεκριμένα ΜΜΕ από την ενημέρωση.

Δημοσιογράφοι περίπου 12 μέσων ενημέρωσης ήσαν παρόντες στην ενημέρωση, συμπεριλαμβανομένων του πρακτορείου ειδήσεων Reuters, του Bloomberg και του CBS. Ο διαπιστευμένος συντάκτης του Associated Press δεν παρέστη σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τους συναδέλφους του που αποκλείστηκαν.

Η απόφαση του Σπάισερ προκάλεσε δριμύτατες αντιδράσεις από ορισμένα ΜΜΕ που αποκλείστηκαν.

«Τίποτα σαν κι αυτό δεν έχει συμβεί ποτέ στον Λευκό Οίκο στη μακρά ιστορία της κάλυψής μας για πολλές και διάφορες κυβερνήσεις», επισήμανε ο Ντιν Μπακέ, διευθυντής των NYT, σε μια ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα.

Η Ένωση Ανταποκριτών Λευκού Οίκου (White House Correspondents Association, WHCA) εξέδωσε και αυτή ανακοίνωση διαμαρτυρίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα