Τραμπ: Αναμένουμε μια πολύ θετική εμπορική συμφωνία

Την ελπίδα ότι θα πετύχει μια δίκαιη και αμοιβαία εμπορική συμφωνία μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ευρώπης, εξέφρασε σήμερα ο αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, καλωσορίζοντας στον Λευκό Οίκο τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, για συνομιλίες.

Ο Τραμπ δήλωσε πως αναμένει «κάτι θετικό για το εμπόριο». Από την πλευρά του, ο Γιούνκερ δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι ότι η Ευρώπη και οι ΗΠΑ είναι στενοί εταίροι και όχι εχθροί και ότι πρέπει να συνεργαστούν. Ακόμα δήλωσε

πως στο επίκεντρο της συμφωνίας πρέπει να είναι η μείωση των δασμών.

"Εάν δεν υπήρχαν καθόλου δασμοί, κανένα εμπόδιο και καμία επιδότηση (σ.σ. στο διμερές εμπόριο), οι ΗΠΑ θα ήταν εξαιρετικά ευχαριστημένες", ανέφερε ο Ντόναλντ Τραμπ.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ δήλωσε ότι ελπίζει πως ΗΠΑ και Ευρωπαϊκή Ένωση θα καταλήξουν σε μια δίκαιη και αμοιβαία συμφωνία για το εμπόριο, αφού έκανε δεκτό τον επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στον Λευκό Οίκο για συνομιλίες.

Επισήμανε επιπλέον ότι αναμένει κάτι "πολύ θετικό" να βγει από τη συνάντησή του με τον Ευρωπαίο αξιωματούχο.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Κομισιόν είπε σε δημοσιογράφους, μόλις κάθισε στο πλευρό του Αμερικανού προέδρου, ότι η Ευρώπη και οι ΗΠΑ είναι σύμμαχοι κι όχι εχθροί και πρέπει να εργαστούν από κοινού.

"Είμαστε στενοί εταίροι, σύμμαχοι, όχι εχθροί", τόνισε ο κ. Γιούνκερ.

Keywords
Τυχαία Θέματα