Τόμσεν: Η ανεργία θα επιστρέψει στα προ κρίσης επίπεδα σε 21 χρόνια

Ζοφερές είναι οι προβλέψεις του Πολ Τόμσεν για την ανεργία στην Ελλάδα, αφού, όπως παραδέχτηκε, η χώρα μας θα χρειαστεί 21 χρόνια για να επιστρέψει στα προ κρίσης επίπεδα.

Μιλώντας στην Ουάσιγκτον, κατά παρουσίαση του βιβλίου «Europe's Growth Challenge» του οικονομολόγου Άντερς Άσλουντ, ο αναπληρωτής διευθυντής του Ευρωπαϊκού Τμήματος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), έδωσε μια πρόγευση για το τι περιμένει την ελληνική οικονομία τα επόμενα χρόνια, παρά τις αισιόδοξες προβλέψεις για ανάπτυξη

τα επόμενα χρόνια.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Τόμσεν, παρότι έχει σημειωθεί πρόοδος στην εφαρμογή των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων στην Ευρωζώνη και οι υπόλοιπες χώρες του ευρωπαϊκού νότου θα χρειαστούν αρκετά χρόνια για να «ρίξουν» την ανεργία στα προ κρίσης επίπεδα.

Συγκεκριμένα, η Ιταλία θα χρειαστεί 12 χρόνια για να επιστρέψει η ανεργία στα επίπεδα του 2001-2007, η Πορτογαλία 10 χρόνια και η Ισπανία 6 χρόνια.

Ο κ. Τόμσεν στάθηκε μεταξύ άλλων στο γεγονός πως, σε αυτές τις χώρες, η διαρθρωτική ανεργία είναι υψηλή, ο πληθωρισμός χαμηλός και το χρέος σε αυξημένο.

Μιλώντας γενικότερα για την ανεργία στην Ευρωζώνη, ο κ. Τόμσεν είπε ότι, βάσει εκτιμήσεων του ΔΝΤ, ανέρχεται σε περίπου 10%, με τη διαρθρωτική ανεργία να κυμαίνεται μεταξύ 7% και 8%.

Keywords
Τυχαία Θέματα