Το πιο σύντομο ανέκδοτο της ΔΕΗ

Εταιρική Διακυβέρνηση: Το πιο σύντομο ανέκδοτο για την διοίκηση της ΔΕΗ. Στο Δ.Σ της εισηγμένης Δημόσιας Επιχείρησης Ηλεκτρισμού ο συνωστισμός των συνδικαλιστών (πέραν των εκλεγμένων εκπροσώπων των εργαζομένων – 2 τον αριθμό) αλλά και των στελεχών της ίδιας της επιχείρησης. Άλλωστε και ο επικεφαλής της ΔΕΗ, ο μηχανολόγος-ηλεκτρολόγος Εμμανουήλ Παναγιωτάκης από τους κόλπους της άλλοτε κραταιάς συνδικαλιστικής οργάνωσης ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ

προέρχεται.

Για αυτό και οι παλαιοί του σύντροφοι στα μετερίζια της δυναμικής ΓΕΝΟΠ δεν τον αφήνουν σε χλωρό κλαρί: "Δυστυχώς, για άλλη μια φορά ο Πρόεδρος και Δ/νων Σύμβουλος της ΔΕΗ επιλέγει να απαξιώσει το συνδικαλιστικό κίνημα στη ΔΕΗ αν και θα έπρεπε να πράττει το ακριβώς αντίθετο, λόγω της διαδρομής του σε αυτό και μάλιστα από την κορυφαία θέση του Προέδρου της ΓΕΝΟΠ. Ο κ. Παναγιωτάκης ευρισκόμενος στην Κοζάνη για τις εκδηλώσεις της ΔΕΗ «60 χρόνια ορυχεία» και αντί να αξιοποιήσει την ευκαιρία για μια συνάντηση με τα Σωματεία και τους εκλεγμένους εκπροσώπους των εργαζομένων, προτίμησε μια «κλειστή» , κομματικού χαρακτήρα σύσκεψη με συνδικαλιστές που πρόσκεινται στο ΣΥΡΙΖΑ.

Η συμπεριφορά αυτή του κ.Παναγιωτάκη είναι γνωστή και επαναλαμβανόμενη και η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ το διαπιστώνει για μια ακόμη φορά. Ο Πρόεδρος και Δ/νων Συμβουλος συμπεριφέρεται ως η ΔΕΗ να είναι προσωπικό του φέουδο".

Το θέμα με την ΔΕΗ είναι ότι λόγω ιδεολογικών και άλλων αγκυλώσεων οι πολιτικοί προϊστάμενοι της αποφεύγουν να προσφύγουν στις υπηρεσίες εγνωσμένης αξίας τεχνοκρατών και εξειδικευμένων στελεχών της αγοράς. Αλλά, είπαμε οι συγκεκριμένοι δεν έχουν πιστοποιητικά... εισοδισμού.

Keywords
Τυχαία Θέματα