Το αδιέξοδο στις ΗΠΑ ρίχνει και την Ευρώπη - Βουτιά 10% για Ericsson

Πτώση σημειώνουν οι ευρωπαϊκοί δείκτες μετά την υποχώρηση των ασιατικών αγορών από τα υψηλά δύο ετών και τη «βουτιά» του δολαρίου σε χαμηλό 10 μηνών, μετά το αδιέξοδο στο οποίο έφτασε η μεταρρύθμιση του συστήματος υγείας στις ΗΠΑ.

Στο μεταξύ, σήμερα ανακοινώνουν αποτελέσματα μεγάλες ευρωπαϊκές εταιρείες, όπως Novartis, Telekom, Ericsson και Royal

Mail.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 άνοιξε με πτώση 0,3% με τους περισσότερους δείκτες σε αρνητικό έδαφος.

Ο FTSE100 υποχωρεί 0,34%, o DAX -0,47%, o CAC40 -0,41%, o FTSE MIB -0,17%.

Σημαντικές απώλειες σημείωνει ο τομέας πρώτων υλών μετά την υποβάθμιση των προβλέψεων των εταρειών εξόρυξης για την παραγωγή σιδητομεταλλεύματος. Απώλειες 1,3% σημειώνει η Rio Tinto.

Στο κόκκινο και οι μετοχές του κλάδου τεχνολογίας μετά το μινι κραχ των κινεζικών μετοχών τεχνολογίας, με πτώση 5,1% του δείκτης ChiNext που έκλισε σε χαμηλό 2 ετών.

Στο μέτωπο των εταιρικών αποτελεσμάτων, απώλειες άνω του 10% για τη μετοχή της Ericsson μετά την ανακοίνωση μεγαλύτερων του ανεμενόμενου λειτουργικών ζημιών. Παράλληλα, η εταρεία ανακοίνωσε την επιτάχυνση της μείωσης κοστών.

Η εταιρεία online λιανικών πωλήσεων Zalando με πτώση 7%, μετά την ανακοίνωση ότι αναμένει αύξηση πωλήσεων κατά 20% για το β' τρίμηνο, έναντι πρόβλεψης αναλυτών στο Reuters για αύξηση 22%.

Στον αντίποδα, κέρδη σημειώνει η IG Group, με άνοδο 6% μετά την ανακοίνωση αύξησης τωβ προ φόρων κερδών για το σύνολο του έτους.

Ανοδος 3,7% για τη Royal Mail μετά την ανακοίνωση αύξησης εσόδων β' τριμήνου.

Ο ελβετικός φαρμακευτικός όμιλος, Novartis επικύρωσε τις ετήσιες προβλέψεις του με καθαρά έσοδα 2,87 δισ. δολ. στο β' τρίμηνο του έτους, ενώ, όπως ανακοίνωσε, η δυνατότητα για αρκετά καινοτόμα προϊόντα είναι υψηλή. Η μετοχή του λίγο νωρίτερα σημείωνε άνοδο 1,8%.

Στα μάκρο της ημέρας, στη Βρετανία ανακοινώνονται τα στοιχεία πληθωρισμού.

Παράλληλα, η σουηδική Riksbank δημοσιοποιεί πρακτικά της τελευταίας της συνεδρίασης, εν΄λω αναμένεται και ο γερμανικός δείκτης ZEW γαι το οικονομικό κλίμα.

Αποτελέσματα ανακοινώνουν επίσης Bank of America και Goldman Sachs πριν το άνοιγμα της Wall Street.

Keywords
Τυχαία Θέματα