Novartis: Μικρότερη του αναμενόμενου η πτώση στα κέρδη β' τριμήνου

O CEO επανέλαβε τη βεβαιότητά του ότι η ελβετική φαρμακευτική θα επιστρέψει στην ανάπτυξη από το 2018

Μικρότερη του αναμενόμενου πτώση στα καθαρά κέρδη β' τριμήνου ανακοίνωσε Novartis, σε ένα σημάδι ότι το τμήμα της ελβετικής φαρμακευτικής, Alcon , ανακάμπτει και ότι τα νέα της φάρμακα βοήθησαν ώστε να αντισταθμιστεί η μείωση των πωλήσεων του φαρμάκου με τις μεγαλύτερες πωλήσεις, Gleevec.

Όπως

ανακοίνωσε η εταιρεία, τα έσοδα της Alcon το 2017 αναμένεται να αυξηθούν κατά ένα μονοψήφιο ποσοστό, αλλάζοντας τις προβλέψεις του περασμένου Απριλίου που έκαναν λόγο για αμετάβλητες πωλήσεις της μονάδας έναντι της περασμένης χρονιάς. Τα τριμηνιαία κέρδη της φαρμακευτικής μειώθηκαν στο 1,22 δολ/μετοχή έναντι εκτίμησης για 1,18 δολ/μετοχή.

O CEO, Joe Jimenez, επανέλαβε τη βεβαιότητά του ότι η ελβετική φαρμακευτική θα επιστρέψει στην ανάπτυξη από το 2018.

Η Novartis στρέφεται προς τις επενδύσεις σε νέα σκευάσματα, όπως το φάρμακο για την καρδιά Entresto, η θεραπεία για την ψωρίαση Cosentyx και το Kisqali για τον καρκίνο του μαστού, με στόχο να αντιμετωπίσει τη μείωση στις πωλήσεις του Gleevec, που χάνει έδαφος έναντι των φθηνότερων ανάλογων φαρμάκων.

Η ελβετική εταιρεία ανακοίνωσε ότι τα core καθαρά κέρδη (που δεν περιλαμβάνει έκτακτα κέρδη και ζημιές), μειώθηκαν στα 2,98 δισ., δολάρια από τα 2,93 δισ. δολάρια.

Οι αναλυτές ανέμεναν ότι η Novartis θα εμφανίσει core καθαρά κέρδη 1,83 δισ. δολάρια και έσοδα 12,26 δισ. δολαρίων.

Τα core λειτουργικά κέρδη μειώθηκαν 3% στα 3,24 δισ. δολάρια στο τρίμηνο, έναντι εκτιμήσεων για 3,12 δισ. δολάρια.

Τα καθαρά κέρδη, συμπεριλαμβανομένων και των εκτάκτων, αυξήθηκαν στα 2 δισ. δολάρια από τα 1,81 δισ. δολάρια.

Τα έσοδα κατά το τελευταίο τρίμηνο μειώθηκαν κατά 2% στα 12,2 δισ. δολ., σε συμφωνία και με τις προβλέψεις των αναλυτών. Η μονάδα γενοσήμων της Novartis, Sandoz, ανακοίνωσε επίσης μείωση 5% στις πωλήσεις καθώς οι τομές στις ΗΠΑ συνέχισαν μνα μειώνονται, ενώ οι πωλήσεις της Alcon αυξήθηκαν κατά 1%.

Keywords
Τυχαία Θέματα