Τιμές καυσίμων: 10% κάτω οι πωλήσεις τον Ιανουάριο

Της Μαριάννας Τζάννε

Την συνεχή πτώση της αγοράς καυσίμων, επιβεβαιώνουν τα απολογιστικά στοιχεία της προηγούμενης χρονιάς καθώς το 2018 η αγορά έκλεισε με συνολική πτώση 3%.

«Η κατάσταση στην αγορά εξακολουθεί να είναι πολύ κακή», επισήμανε κατά την παρουσίαση της νέας στρατηγικής του ομίλου Ελινόιλ, ο επικεφαλής της εταιρείας κ. Γιάννης Αλιγηζάκης.

Όπως ανέφερε, την αγορά επηρεάζουν η έλλειψη σταθερότητας και η μεγάλη αβεβαιότητα, η οποία επιτείνεται από την προεκλογική περίοδο.

Στα καύσιμα κίνησης, η αγορά υποχωρεί από το Σεπτέμβριο από 4% έως 9% ενώ τον προηγούμενο

μήνα, υποχώρησε κατά 10% στις βενζίνες και κατά 8% στο ντίζελ κίνησης.

Η υποχώρηση των πωλήσεων αποτελεί συνέχεια της ραγδαίας υποχώρησης κατά 40% που έχει καταγράψει ο κλάδος των πετρελαιοειδών στα χρόνια της οικονομικής κρίσης.

Σύμφωνα με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΕΛΙΝΟΙΛ, η πτωτική πορεία που σημειώνεται από τον Οκτώβριο επιβεβαιώνει την έκθεση του ΟΟΣΑ τον Μάιο, η οποία διέβλεπε αρνητικές παρενέργειες στην οικονομία από το φθινόπωρο.

Η κατανάλωση πλήττεται από το χαμηλό διαθέσιμο εισόδημα και από τους απανωτούς φόρους, τονίζει ο κ. Αλιγηζάκης, επισημαίνοντας ότι βραχυπρόθεσμα η κατάσταση δεν είναι θετική.

Keywords
Τυχαία Θέματα