Θετικό πρόσημο στις ευρωαγορές με το βλέμμα σε εμπόριο και Βρετανία

Ανοδικά κινούνται οι ευρωπαϊκές αγορές, καθώς οι επενδυτές αποτιμούν τις εξελίξεις στο διεθνές εμπόριο, αλλά και τις πολιτικές εξελίξεις στη Βρετανία μετά τις παραιτήσεις των υπουργών αρμόδιων για το Brexit.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 σημείωνε νωρίτερα άνοδο 0,61%, στις 384,71 μονάδες, με τους περισσότερους κλάδους σε θετικό έδαφος. Τις καλύτερες επιδόσεις καταγράφει ο κλάδος των πρώτων υλών με άνοδο άνω του 2% καθώς τις τελευταίες ώρες δεν υπάρχουν σημαντικές εξελίξεις στην εμπορική διαμάχη μεταξύ ΗΠΑ

και Κίνας.

Στο Λονδίνο ο FTSE100 με άνοδο 0,42%, στη Γερμανία ο DAX με άνοδο 0,40%, στο Παρίσι ο CAC40 ενισχύεται 0,69% , στο Μιλάνο ο FTSE MIB ενισχύεται 0,64%, στη Μαδρίτη ο ΙΒΕΧ35 με άνοδο 0,52%.

Σε μεμονωμένες μετοχές, η Tgs-Nopec σημειώνει άνοδο 7% μετά την ανακοίνωση υψηλότερων εσόδων για το β' τρίμηνο σε σχέση με έναν χρόνο πριν. Η Air France-KLM ενισχύεται κατά 6% μετά την ανακοίνωση αυξημένου αριθμού επιβατών για τον Ιούνιο, παρά τις αλλεπάλληλες απεργίες.

Άνοδο 4% σημείωσε και η Altice Europe σις πρωινές συναλλαγές, μετά την είδηση ότι η ανταγωνίστρια Orange είναι ανοιχτή σε μια δυνητική συγχώνευση στην εγχώρια αγορά της.

Από την άλλη, η Renault υποχωρούσε νωρίτερα 2% λόγω ανησυχιών για τη συνεργαζόμενη εταιρεία Nissan, η οποία εξέδωσε διευκρινίσεις σχετικά με τις διαδικασίες λήψης των μέτρων που θα ληφθούν για το σκάνδαλο με τις εκπομπές ρύπων.

Στις πολιτικές εξελίξεις, οι αγορές αναμένουν να μάθουν ποιος θα διαδεχτεί τον Υπουργό για το Brexit Ντέιβιντ Ντέιβις που παραιτήθηκε λόγω ασυμφωνίας για τον τρόπο αποχώρησης της Βρετανίας από την ΕΕ, που, σύμφωνα με τον συμβιβασμό που πέτυχε η πρωθυπουργός Μέι, ώστε η χώρα να έχει τους στενότερους δυνατούς δεσμούς με την ΕΕ. Σήμερα αναμένεται να απευθυνθεί στη Βουλή των Κοινοτήτων σήμερα.

Στο μεταξύ, οι γερμανικές εξαγωγές αυξήθηκαν τον Μάιο, διευρύνοντας το εμπορικό πλεόνασμα, παρά τη συνεχιζόμενη εμπορική διαμάχη με τις ΗΠΑ.

Keywords
Τυχαία Θέματα