Θετικές μετοχικές εκπλήξεις σε Πειραιώς - Alpha


Του Δημήτρη Παφίλα

Ύστερα απο το νέο ξεπούλημα (sell off) στις τραπεζικές μετοχές, χθες, δόθηκε η ευκαιρία σε ξένους επενδυτές να αυξήσουν το ποσοστό τους σε ελληνικές τράπεζες.

Ο χθεσινός τζίρος έφθασε τα 100 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 65 εκατ. ευρώ αφορούσαν τις τράπεζες και ορισμένα χρήματα αφορούσαν σταθερούς αγοραστές που δρουν στην πτώση.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Newmoney.gr, αλλαγές θα έχουμε στην Τράπεζα

Πειραιώς, όπου ορισμένα επενδυτικά σχήματα φθάνουν κοντά στο 2,5-3% των μετοχών.
Μάλιστα, ο στόχος των 4-5 funds είναι να γίνουν ανακοινώσεις όταν θα ξεπεραστεί απο όλη την ομάδα το όριο που θέτει το χρηματιστήριο.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι πίσω απο τους αγοραστές βρίσκονται funds τα οποία επενδύουν τόσο σε τράπεζες όσο και σε distressed εταιρείες. Θεωρούν ότι δεν πρόκειται να υπάρξει νέα ανακεφαλαιοποίηση και ποντάρουν φυσικά σε μια πολιτική αλλαγή εντός του 2019. Τα προαναφερόμενα funds βρίσκονται σε συνεχή επικοινωνία με Έλληνα διαχειριστή ο οποίος συντονίζει την όλη προσπάθεια.

Σε αύξηση του ποσοστού στο 5,86% έχει προχωρήσει και η Blackrock στην Alpha bank. Ανάλογες κινήσεις έχουν παρατηρηθεί και στις μετοχές της Εθνικής και της Eurobank καθώς και οι δυο άγγιξαν χθες νέα χαμηλά. Είναι δεδομένη η στήριξη του Καναδού Prem Watsa στην Τράπεζα Eurobank, ενω ξένοι και ελληνικά κεφάλαια στηρίζουν παραδοσιακά την Εθνική. Χθες στο Λονδίνο πραγματοποιήθηκαν συσκέψεις επενδυτών οι οποίοι βλέπουν την «μάχη» που εξελίσσεται στην Αθήνα και όπως έλεγε ένας απο αυτούς – ο οποίος επενδύει σε ακίνητα και τράπεζες.

Στα sell off πρέπει να αγοράζει κανείς

«Στα sell off πρέπει να αγοράζει κανείς. Εμείς προσφέρουμε στους επενδυτές μας την ευκαιρία να έχουν ένα χαρτοφυλάκιο με 80% ακίνητα και 20% τράπεζες και τανάπαλιν, ανάλογα με το ρίσκο που θέλει κανείς» τονίζει ο ξένος επενδυτής ο οποίος προσθέτει ότι φυσικά όταν υπάρχουν κάποια εύλογα κέρδη τότε γίνονται ρευστοποιήσεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα