Θερμά λόγια για την Ελλάδα από Σεντένο και Ρέγκλινγκ λίγες ώρες πριν το Eurogroup

Των Αργύρη Παπαστάθη, Ιωάννη Αντύπα

Με θερμά λόγια για την Ελλάδα αναφέρθηκε ο πρόεδρος του Eurogroup Μάριο Σεντένο μπαίνοντας το πρωί στην Ετήσια Σύνοδο του Εκτελεστικού Συμβουλίου του ESM στο Λουξεμβούργο η οποία προηγείται του Eurogroup που συνεδριάζει το απόγευμα στις 16.00.

Ο πρόεδρος του Eurogroup είπε ότι είναι πραγματικά αξιοσημείωτο ότι η Ελλάδα

έχει ολοκληρώσει όλα τα προαπαιτούμενα και εμφανίστηκε βέβαιος ότι «η Παρασκευή θα σηματοδοτεί μια νέα φάση για την Ελληνική οικονομία και το ευρώ». Όπως είπε χαρακτηριστικά «σήμερα είναι μια τέλεια μέρα για να γιορτάσουμε την 20η επέτειο του Eurogroup».

Παράλληλα ο κ. Σεντένο εξέφρασε την άποψη ότι ο ESM έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην ενδυνάμωση του ευρώ και συμπλήρωσε πως είναι λογική η επέκταση του (σε ένα Ευρωπαϊκό Ταμείο Στήριξης).

Ρέγκλινγκ

«Είναι μια σημαντική μέρα και ο ήλιος θα ανατείλει» είπε από την πλευρά του ο επικεφαλής του ESM Κλάους Ρέγκλινγκ κάνοντας δηλώσεις κάτω από έναν «βαρύ» ουρανό. «Και τώρα θα βοηθήσουμε την Ελλάδα να φτάσει στο τέλος του προγράμματος» πρόσθεσε συμπληρώνοντας ότι χαίρεται για το γεγονός ότι ο ESM θα έχει ενισχυμένο ρόλο για το μέλλον του ευρώ.

10ετής επέκταση των ωριμάνσεων

Με την ολοκλήρωση του Εκτελεστικού Συμβουλίου του ESM, οι Υπουργοί Οικονομικών αναμένεται να γευματίσουν στο Κάστρο του Σένινγκεν όπου θα ληφθούν οι τελικές αποφάσεις για τη σημερινή συμφωνία πακέτο.

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, οι Υπουργοί της Ευρωζώνης συγκλίνουν προς μια συμφωνία για 10ετή επέκταση των ωριμάνσεων των Ελληνικών ομολόγων του EFSF.

Keywords
Τυχαία Θέματα