Η πόλη- έμβλημα για το brexit, δεν ελπίζει πια...

Είναι μια ασυνήθιστα πολύβουη ημέρα για την εποχή, αρχές του καλοκαιριού, στη βορειοανατολική Αγγλία και στους δρόμους του Sunderland οι άνθρωποι πρέπει να έρχονται πολύ κοντά για να ακούσουν ο ένας τον άλλον να μιλά.

Αυτό είναι σημαντικό για τους ντόπιους στην πόλη που έγινε συνώνυμο με την ψήφο της Βρετανίας να εγκαταλείψει την Ευρωπαϊκή Ένωση. Το Sunderland ήταν η πρώτη περιφέρεια που δήλωσε την εμφατική υποστήριξή της προς το Brexit στο δημοψήφισμα πριν από δύο χρόνια

και το αποτέλεσμα αντήχησε σε ολόκληρη τη χώρα και έστειλε τη στερλίνα να κατρακυλήσει στις αγορές συναλλάγματος.

Αλλά αυτό που αποτελεί το μεγαλύτερο δίλημμα που αντιμετωπίζει η βρετανική πολιτική εδώ και περισσότερα από 40 χρόνια έχει γίνει εξίσου μεγάλο θέμα για ένα από τα φτωχότερα μέρη της βόρειας Ευρώπης. Οι άνθρωποι στο Sunderland λένε ότι το Brexit δεν είναι πλέον θέμα συζήτησης, ακόμη και κατά τη διάρκεια ενός μήνα με υψηλούς τόνους στο κοινοβούλιο, 280 μίλια νοτιότερα, στο Λονδίνο. Οι περισσότεροι πιστεύουν ότι δεν θα συμβεί ούτως ή άλλως.

"Δεν νομίζω ότι ακούγεται κάτι (σημαντικό) στο Brexit", δήλωσε ο Steve Lowerson, 55 ετών, συνταξιούχος εργαζόμενος στη γηριατρική φροντίδα δίπλα στο λιμάνι της περιοχής, το Roker. "Έχω δουλέψει στην περίθαλψη με προσοχή όλη μου τη ζωή αλλά από τη στιγμή που την χρειάζομαι, δεν θα υπάρχει πια. Το Brexit δεν είναι το θέμα, είναι όλες οι περικοπές κατά τη διάρκεια των ετών."

Keywords
Τυχαία Θέματα