Οι CFOs των επιχειρήσεων διεθνώς ανησυχούν για Italexit

Η μάχη της Ιταλίας με τις Βρυξέλλες έχει προκαλέσει ανησυχία μεταξύ των στελεχών επιχειρήσεων πως η τρίτη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης σύντομα θα ψηφίσει υπέρ της αποχώρησης της χώρας από την ευρωζώνη.

Το CNBC μεταδίδει ότι, όπως προκύπτει από την τελευταία τριμηνιαία έρευνα Global CFO Council του CNBC,

ο φόβος αυτός έχει γίνει αισθητός στα διοικητικά συμβούλια παγκοσμίως, με σχεδόν το 77% αυτών που συμμετείχαν στην έρευνα να δηλώνουν πως έχουν κάποια ανησυχία πως η Ιταλία θα γυρίσει την πλάτη της στην Ευρώπη.

Στην έρευνα Global CFO Council συμμετέχουν οι CFOs ορισμένων εκ των μεγαλύτερων δημόσιων και ιδιωτικών εταιρειών του κόσμου, που συλλογικά διαχειρίζονται περισσότερα από 4,5 τρισ. δολάρια.

Σχεδόν δυο στους τρεις CFOs είπαν πως η έξοδος της Ιταλίας είναι πιθανό να επηρεάσει αρνητικά τις εταιρείες τους το επόμενο εξάμηνο, ενώ το ποσοστό «σκαρφαλώνει» στο 90% στην ερώτηση για την επίπτωση μιας τέτοιας κίνησης στην ευρύτερη ευρωπαϊκή οικονομία.

Το outlook για την ευρωζώνη παραμένει θετικό, με τους 20 από τους 42 CFOs που απάντησαν να δηλώνει πως το ΑΕΠ της περιοχής «βελτιώνεται».

Στην ερώτηση για την επίπτωση της απόφασης της Βρετανίας να φύγει από την ΕΕ, σχεδόν το 63% είπε πως η ψήφος υπέρ του Brexit έχει ήδη «αρνητική» επίπτωση στη βρετανική οικονομία, ενώ το 12% είπε πως έχει «πολύ αρνητική» επίπτωση. Όμως σε ό,τι αφορά τη δική τους εταιρεία, σχεδόν το 70% των στελεχών είπε ότι δεν έχει υπάρξει καμιά επίπτωση.

Keywords
Τυχαία Θέματα