Τεχνική Ανάλυση: Αν διασπαστούν οι 550 μονάδες ο ΓΔ θα "δει" μέχρι και τις 475

γράφει ο Απόστολος Μάνθος Υπεύθυνος Τεχνικής Ανάλυσης ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΑΧΕΠΕΥ, Μέλος Επενδυτικής Επιτροπής

Ο Γενικός Δείκτης στενάζει κάτω από τη ζώνη των 600 με 590 μονάδων διάγοντας το δρόμο της καθόδου μαζί με τις υπόλοιπες διεθνείς αγορές. Διαγραμματικό ζητούμενο είναι φυσικά η προσέγγιση ή μη της περιοχής αποτύπωσης των δύο προηγούμενων πυθμένων του Αυγούστου και του Δεκεμβρίου του προηγούμενου έτους στις 560 με 550 μονάδες.

Πιθανό καθοδικό χτύπημα της εισόδου των 550 μονάδων με

αυξημένο τζίρο συναλλαγών θα ανοίξει διάπλατα την πόρτα για μια βίαιη πτώση προς τις 490 μονάδες, στοιχείο όπου θα επιφέρει καίριο πλήγμα στο στρατόπεδο των Bulls. Στη περίπτωση όμως, που ο δείκτης δηλώσει έντονη άρνηση κίνησης και τμήσης των 550 μονάδων τότε θα πρέπει να αναμένουμε ανοδική επιστροφή του άνω των 600 μονάδων βάζοντας stop στις επικίνδυνες καθοδικές βλέψεις των 490 και 475 μονάδων.

Αρνητικές διαγραμματικές ενδείξεις λαμβάνουμε και από αρκετούς επιμέρους τίτλους, που απαρτίζουν το Γενικό Δείκτη, καθώς βρίσκονται ή έχουν διασπάσει καθοδικά τα χαμηλά διετίας ή ακόμα και τετραετίας.

Φαινόμενο το οποίο αντικατοπτρίζει κινούμενος σε νέα ιστορικά χαμηλά (προηγούμενα: Ιούνιος του 2012 στις 167 μονάδες και Αύγουστος του 2015 στις 162 μονάδες) ο δείκτης της υψηλής κεφαλαιοποίησης FTSE 25 ερχόμενος σε άμεση αντιπαράθεση με το Γενικό Δείκτη, όπου ακόμα απέχει σημαντικά από τα χαμηλά των 471 μονάδων του Ιουνίου του 2012.

Keywords
Τυχαία Θέματα