"Πληγή" 1,16 δισ. ευρώ στη γαλλική κυβέρνηση άνοιξε η έρευνα κατά της Renault

Η πτώση της μετοχής της Renault την Πέμπτη κάνει την πιθανή πώληση του μεριδίου του γαλλικού δημοσίου πολύ δυσκολότερη.

Η κυβέρνηση έχει χάσει περίπου 1,16 δισ. ευρώ της αξίας του μεριδίου της στη Renault μετά από την ανακοίνωση πως η εταιρεία ερευνάται για τις εκπομπές αερίων των αυτοκινήτων της. Η έρευνα αυτή ακολουθεί τις ήδη τεταμένες σχέσεις μεταξύ της κυβέρνησης και της διεύθυνσης της

εταιρείας όσον αφορά την αναδιοργάνωση της τελευταίας. Η κυβέρνηση είναι η μεγαλύτερη μέτοχος της Renault, με μερίδιο σχεδόν 20%.

Οι μετοχές της εταιρείας έπεσαν μέχρι και 23% την Πέμπτη μετά από τις έρευνες που διενήργησε το γραφείο απάτης του γαλλικού Υπουργείου Οικονομικών και οι οποίες αποκαλύφθηκαν αυτή την εβδομάδα. Οι φόβοι για άλλο ένα σκάνδαλο τύπου Volkswagen είναι πολλοί. Επίσης, σύμφωνα με την Υπουργό Περιβάλλοντος Segolene Royal, αν και οι εκπομπές καυσαερίων των αυτοκινήτων είναι μεγαλύτερες, δεν έχουν βρεθεί παράνομα συστήματα σε αυτοκίνητα Renault.

Παρόλα αυτά η πτώση αυτή δυσχεραίνει τα πλάνα του γαλλικού δημοσίου για την πώληση μεριδίου 5%. Ο CEO της Renault Carlos Ghosn και ο ΥΠΟΙΚ της Γαλλίας Emmanuel Macron βρίσκονται σε απευθείας σύγκρουση από τον Απρίλιο, όποτε και η γαλλική κυβέρνηση αύξησε το μερίδιό της στην εταιρίας από 15% σε 19,7%.

Keywords
Τυχαία Θέματα