Τάκης Κανελλόπουλος (3Κ Invstement): Είμαστε στη σωστή χώρα την κατάλληλη στιγμή

Του Δημήτρη Παφίλα

«Δεν είμαστε στην λάθος χώρα. Είμαστε στη σωστή χώρα και την κατάλληλη στιγμή» είπε για την Ελλάδα και το οικονομικό περιβάλλον ο κ. Τάκης Κανελλόπουλος, μέτοχος της 3Κ Ιnvestments Partners, παρουσιάζοντας τις δραστηριότητες της εταιρείας στα Αμοιβαία Κεφάλαια, τη διαχείριση χαρτοφυλακίων και τις επενδυτικές υπηρεσίες.

Γιατί να επενδύσει κανείς στην 3Κ - Οι Έλληνες αρχίζουν να πιστεύουν σ’ ένα ορθολογικό μοντέλο

Απαντώντας στην ερώτηση γιατί να επενδύσει

κανείς στην 3Κ ο κ. Κανελλόπουλος είπε ότι «ο πρώτος λόγος είναι γιατί αγαπάμε την δουλειά μας. Το δεύτερο στοιχείο είναι γιατί δεν θέλουμε να κοροϊδέψουμε κανέναν και τρίτον γιατί θεωρούμε ότι μπορούμε να συμβάλλουμε στην ανάπτυξη της οικονομίας και της κοινωνίας». Ο ένας από τους τρεις μετόχους της 3Κ (Κανελλόπουλος, Καματάκης, Κουφόπουλος (ξεκαθάρισε ότι, η εταιρεία δεν επενδύει σε κρατικοδίαιτες εταιρείες και πως η εταιρεία θέλει να προσφέρει αποδόσεις οι οποίες είναι καλύτερες από αυτές που προσφέρουν στις τράπεζες.

Αναφερόμενος στα οικονομικά μοντέλα εξήγησε γιατί το οικονομικό μοντέλο στις ΗΠΑ, με την ελευθερία του ανθρώπου, την εργασία και τους νόμους προσέφερε. Τώρα κι αυτό το μοντέλο αρχίζει να μειώνεται. «Στην Ελλάδα οι Έλληνες δεν πιστεύουν σε ένα μοντέλο εξαιτίας του ψυχρού πολέμου ΗΠΑ/Ρωσίας και του εμφυλίου πολέμου. Άλλοι πίστευαν, άλλοι όχι, ενω οι υπόλοιποι δεν ήξεραν σε τι πιστεύουν, ένα αλαλούμ. Τελευταία, όμως, η διαμάχη αριστεράς δεξιάς έχει αρχίσει και εξασθενεί. Στην Ελλάδα, οι άνθρωποι αρχίζουν σιγά/σιγά να πιστεύουν σ΄ ένα πιο ορθολογικό και συμπαγές μοντέλο».

Όπως κατέληξε ο κ. Κανελλόπουλος αναφερόμενος στις τιμές των μετοχών ο W. Buffett είχε πει ότι «Το μοναδικό μέρος στο οποίο σπανίως αγοράζεις με εκπτώσεις είναι οι μετοχές».

Ποια είναι η 3Κ Ιnvestments

Σήμερα η 3Κ Investment Partners, με δραστηριότητα στη χώρα μας τα τελευταία 29 χρόνια και 25 εργαζόμενους, αποτελεί μια εκ των κορυφαίων εταιρειών επενδύσεων στην Ελλάδα, αντιπροσωπεύοντας την ΝΝ Investment Partners σε Ελλάδα και Κύπρο.

Η εταιρεία διαθέτει συνολικά 66 αμοιβαία κεφαλαία – 7 που διαχειρίζεται η ίδια και 59 ΟΣΕΚΑ Λουξεμβούργου της ΝΝ IP – ενώ τα ενεργητικά που διαχειρίζεται και διανέμει είναι συνολικής αξίας €400εκ. Περίπου. Στο κέντρο της επενδυτικής φιλοσοφίας της 3Κ Ιnvestment Partners είναι το γεγονός ότι σε μακροπρόθεσμο ορίζοντα και με ενεργή διαχείριση, μπορεί να επιτύχει αποδόσεις πάνω από το μέσο όρο απόδοσης του ανταγωνισμού, λαμβάνοντας υπόψη τέσσερα βασικά κριτήρια:

1) τη διοίκηση της εκάστοτε εταιρείας,

2) τον κλάδο στον οποίο δραστηριοποιείται,

3) τη δυνατότητα της εταιρείας να παράγει κέρδη (earning power) και τέλος

4) την τιμή που διαπραγματεύεται. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελούν οι αποδόσεις του 3K Greek Value Μετοχικό Εσωτερικού, το οποίο ανάδειξε την δυναμική των ελληνικών επιχειρήσεων και κατάφερε παρά την σοβούσα οικονομική κρίση σε επίπεδο τριετίας 31/03/2016 - 29/03/2019 να αποφέρει αποδόσεις ύψους +67,73%.

Οι αναπτυξιακοί άξονες της 3KIP περιλαμβάνουν σύμφωνα με τη στρατηγική της εταιρείας την προσέλκυση επενδυτών από το εξωτερικό στην Ελλάδα και στις επενδυτικές στρατηγικές της εταιρείας, την διεύρυνση του χαρτοφυλακίου της με στρατηγικές επενδύσεων σε αξίες του εξωτερικού, την ανάπτυξη λύσεων συνταξιοδοτικών παροχών, και τέλος την διαδικτυακή διάθεση αμοιβαίων κεφαλαίων.

Κατά τη διάρκεια της ενημερωτικής εκδήλωσης ο Γιώργος Κουφόπουλος, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου και Διευθύνων σύμβουλος της 3KIP, ανέφερε: «Στην 3KIP, με την τεχνογνωσία μας, θέλουμε να είμαστε καταλύτης για ακόμη πιο οικονομικά υγιείς εταιρείες που θα αποτελούν πόλο έλξης για ξένους επενδυτές σε μια ακόμη πιο σταθερή οικονομία.

Οι αποταμιεύσεις και οι επενδύσεις όταν χρησιμοποιούνται με σωστό τρόπο βοηθούν όχι μόνο αυτούς που επενδύουν, αλλά το σύνολο της κοινωνίας».

Keywords
Τυχαία Θέματα