Φιάσκο και τα νέα στοιχεία για τη Novartis - Πυρ ομαδόν από αντιπολίτευση

Την υπόθεση της Novartis βγάζει για μια ακόμα φορά από το «μαύρο» συρτάρι το Μέγαρο Μαξίμου προκειμένου να δημιουργήσει παραμορφωτικές συνθήκες και να ξεφύγει από την ζοφερή πραγματικότητα που δημιουργούν τα δημοσκοπικά ευρήματα και οι υπαρκτές συνδέσεις κυβερνητικών στελεχών με τις offshore των Πετσίτη – Αρτεμίου.

Το δεύτερο κεφάλαιο του αφηγήματος της Novartis, που έχει χαρακτηριστεί και ως σκευωρία,

διαβιβάστηκε από την εισαγγελέα Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη στην Βουλή και αυτή την φορά εστιάζει αποκλειστικά στον κ. Ανδρέα Λοβέρδο.

Από την πλευρά του ο βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής δηλώνει έτοιμος να απαντήσει στις νέες καταγγελίες των ανώνυμων μαρτύρων, υπογραμμίζει πως «Πρώτος εγώ θα ψηφίσω την άρση ασυλίας μου. Είναι πολύ η συγκινητική η στήριξη των συναδέλφων μου. Η ψήφος μας θα είναι η έναρξη της τελικής τους αποκαθήλωσης» και προειδοποιεί ότι «θα πάει εως τέλους τους άθλιους σκευωρούς».

«Στην Βουλή των Ελλήνων και στις μηνύσεις μου κατά των κουκουλοφόρων ψευδομαρτύρων κονιορτοποίησα όλες τις συκοφαντίες των άθλιων κακοποιών. Από τον φάκελο που εστάλη στη Βουλή προκύπτει, πως οι συμπληρωματικές καταθέσεις ανθρώπων που δόθηκαν έως και την 4η Απριλίου, δηλαδή πριν μία εβδομάδα (!!!), το εντός εισαγωγικών «κατηγορητήριο», εξαφανίζεται πλήρως. Επαναλαμβάνω όσα έχω ήδη με αδιάσειστα επιχειρήματα διευκρινίσει στις μηνύσεις μου κατά των κουκουλοφόρων και στις ομιλίες μου στη Βουλή» ανέφερε ο κ. Ανδρέας Λοβέρδος.

Σύμφωνα με την ουσία των νέων μαρτυρικών καταθέσεων των προστατευόμενων μαρτύρων «Κελέση» και «Μάξιμο Σαράφη» αλλά και νέων επώνυμων προσώπων, το κατηγορητήριο για τον πρώην υπουργό στοιχίζεται πίσω από την τιμολόγηση τριών συγκεκριμένων φαρμάκων. Οι μάρτυρες υποστηρίζουν ότι υπήρξε προνομιακή τιμολόγηση προκειμένου να ευνοηθεί ο φαρμακευτικός κολοσσός και εκτιμούν – χωρίς να γνωρίζουν όπως οι ίδιοι παραδέχονται – πως υπήρξε χρηματισμός κρατικών αξιωματούχων. Από την άλλη πλευρά ο κ. Λοβέρδος επισημαίνει για τα συγκεκριμένα φάρμακα πως:

«-Gilenya: Υπήρχε ομόφωνη απόφαση της αρμόδιας επιτροπής για ένα φάρμακο που συμπυκνωνόταν σε χάπι και ήταν θεραπευτικό για τη σκλήρυνση κατά πλάκας και αντικαθιστούσε νοσοκομειακή θεραπεία. Είχαμε τεράστια συνολική ωφέλεια με το χάπι αυτό και για τους ασθενείς και για τα οικονομικά του συστήματος υγείας. Δεν υπήρχε τότε αίτηση από άλλη εταιρεία για άλλο φάρμακο. Η επόμενη αίτηση έγινε το 2014. Ο ΕΟΦ μάλιστα το τιμολογούσε ακριβότερα και οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου το έβαλαν σε χαμηλότερη τιμή. Να σημειωθεί ότι και για το φάρμακο αυτό και για τα επόμενα φάρμακα αλλά και για όλες τις χιλιάδες των φαρμάκων που ετιμολογούντο στην αρμόδια επιτροπή συμμετείχαν και εκπρόσωποι των εταιριών και εάν μεροληπτούσε η επιτροπή, θα αντιδρούσαν όλες οι υπόλοιπες. Ήταν εντυπωσιακό ότι μετά από κάθε τιμολόγηση είχαμε πέντε-δέκα ενστάσεις για περίπου 10.500 φάρμακα.

Tasigna: Υπήρχαν ομόφωνες εισηγήσεις από την αρμόδια επιτροπή. Δεν ήταν καινούργιο φάρμακο όπως ψευδέστατα λέγεται. Είχε μπει από το 2010 και απλώς έγινε μία νέα τιμολόγηση για μικρότερη και πιο οικονομική συσκευασία.

Lucentis-Avastin: Η κυκλοφορία του Lucentis έγινε προ της υπουργίας μου και η παραμονή του συνεχίστηκε με απολύτως νόμιμο τρόπο. Οι άθλιοι με κατηγορούν γιατί δεν επιτρέψαμε να χρησιμοποιείται για την ίδια ασθένεια και το Avastin! Και αποκρύπτουν δολίως ότι ο ΕΟΦ είχε απαγορεύσει τη χρήση αυτού του φαρμάκου για οφθαλμολογικές παθήσεις, επειδή είχε παγκοσμίως άδεια κυκλοφορίας για τη θεραπεία του καρκίνου του παγκρέατος. Άρα, όποιος Υπουργός επέτρεπε την χρήση του Avastin για οφθαλμολογικούς σκοπούς, θα κινδύνευε να κατηγορηθεί και να πάει στο ειδικό δικαστήριο».

Πέραν αυτών οι ανώνυμοι μάρτυρες υποστηρίζουν ότι ο πρώην υπουργός και ο κ. Φρουζής είχαν τακτικές επικοινωνίες και συνεννοήσεις με email, τηλέφωνα και ραντεβού όπου πραγματοποιούνταν και οι φερόμενες δωροδοκίες. «Για την αθλιότητα αυτή επαναλαμβάνω πως τον κ.Φρουζή τον αγνοούσα ως όνομα, ως πρόσωπο και ως οτιδήποτε άλλο έως τα τέλη Μαρτίου του 2012, οπότε και μου συστήθηκε ως νέος πρόεδρος του Συνδέσμου Φαρμακοβιομηχάνων. Ένα μήνα μετά έφυγα από το Υπουργείο. Όμως οι κουκουλοφόροι και οι λοιποί ψευδομάρτυρες λένε, ότι τον γνώριζα από το 2009» τονίζει ο κ. Λοβέερδος και υπογραμμίζει «Σε πλήρη αντίθεση με όσα λέγονται από τους κουκουλοφόρους, με τον κ. Φρουζή δεν έχω ανταλλάξει ποτέ ούτε τηλέφωνο, ούτε e-mail. Δυόμιση χρόνια «ερευνούν» την υπόθεση, το ξέρουν καλά αυτό! Πολύ καλά μάλιστα! Και το κρύβουν! Με τον κ. Φρουζή ουδέποτε έχουμε συναντηθεί εκτός υπουργείου και εντός μόνο την φορά που προανέφερα. Η συνάντηση αυτή διήρκησε όσο διαρκεί μια χειραψία. Ακόμη κι αν τον είχα δει οποτεδήποτε ή οπουδήποτε δεν τον αναγνώριζα ούτε ως Φρουζή, ούτε ως Novartis. Χρήματα δεν έχω, γι’ αυτό δεν βρήκαν ούτε ένα ευρώ. Κι ας έψαξαν εμένα, τα ανήλικα παιδιά μου, τους συγγενείς και τους συνεργάτες μου. Κι όμως απέφευγαν να το δώσουν στη δημοσιότητα».


ΝΔ: Ο ΣΥΡΙΖΑ θα λογοδοτήσει για την μεγαλύτερη σκευωρία


Ως τη μεγαλύτερη σκευωρία που έζησε ο τόπος, χαρακτηρίζει η Νέα Δημοκρατία την υπόθεση Novartis μετά και τις νέες εξελίξεις.

Σε ανακοίνωσή της, η εκπρόσωπος τύπου του κόμματος, Σοφία Ζαχαράκη, τονίζει πως πριν από 14 μήνες, η κυβέρνηση πανικόβλητη από τα συλλαλητήρια για το Σκοπιανό, επινόησε το δήθεν μεγαλύτερο σκάνδαλο από συστάσεως ελληνικού κράτους» προσθέτοντας πως «έστησε δέκα κάλπες και επιχείρησε να διασύρει δέκα πολιτικούς της αντίπαλους, ανάμεσα στους οποίους και δύο πρώην πρωθυπουργούς».

Τώρα που η υπόθεση Νοvartis αποδεικνύεται η μεγαλύτερη πολιτική σκευωρία που έζησε ο τόπος, οι σκευωροί δεν έχουν καν το θάρρος να απολογηθούν. Ας το γνωρίζουν από σήμερα. Θα λογοδοτήσουν», καταλήγει στη δήλωσή της η κ. Ζαχαράκη.

ΚΙΝΑΛ: Σκευωρία σαν φάρσα που θα καταρρεύσει

Από την πλευρά του το Κίνημα Αλλαγής επισημαίνει σε ανακοίνωση πως:
«1) Αφού οι “γέφυρες” κατέρρευσαν, η σκευωρία επανέρχεται ως φάρσα

Η προσπάθεια του κ. Τσίπρα να ρίξει στάχτη στα μάτια των πολιτών, με τις δήθεν “γέφυρες” και τα αζήτητα των κομμάτων, απέτυχε οικτρά.

Τώρα μέσα στην απελπισία και στην απόγνωσή του, θυμήθηκε πάλι την Novartis. Μία ακόμα υπόθεση που χρησιμοποιεί μόνο για τις μικροκομματικές του επιδιώξεις και για την εξόντωση των πολιτικών του αντιπάλων.

Επανέρχεται ο κ. Τσίπρας και οι συν αυτώ, στη χρεοκοπημένη πια σκευωρία, για να επιτεθεί στο Κίνημα Αλλαγής και στα στελέχη του.

Επιχειρούν να ρίξουν λάσπη με ανυπόστατες κατηγορίες, με υποθέσεις του τύπου “μπορεί”, ”άκουσα”, ”μου είπαν”, από κουκουλοφόρους και μη μάρτυρες, ΑΛΛΑ ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΣΤΟΙΧΕΙΟ.

Μοναδικός στόχος να συνεχισθεί αυτή η συζήτηση ως τις εκλογές, γι αυτό οι ενέργειές τους γίνονται σε δόσεις, με την προσδοκία να φθείρουν τον ουσιαστικό τους αντίπαλο, το Κίνημα Αλλαγής.

Μεθόδευση που καθοδηγήθηκε από τον ίδιο τον κ. Τσίπρα, με εκτελεστικό βραχίονα τον εκφραστή της Καραμανλικής συνιστώσας του, τον κ. Παπαγγελόπουλο και τους θύλακες του.

Δεν θα τους περάσει.

Η σκευωρία θα εκπέσει απόλυτα και οι εμπνευστές και οι καθοδηγητές της θα λογοδοτήσουν.

2) Το σκάνδαλο που δεν διερευνήθηκε

α) Όμως σκάνδαλο Novartis και φαρμάκων υπάρχει.

Οι Κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ ήταν εκείνες που προχώρησαν σε δραστικά μέτρα για τον περιορισμό και τον έλεγχο της φαρμακευτικής δαπάνης, με ιδιαίτερα θετικά αποτελέσματα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι επί Κυβερνήσεων Ν.Δ. (2004-2009) η δημόσια φαρμακευτική δαπάνη υπερδιπλασιάστηκε (από 2,43 σε 5,1 δις ευρώ), ενώ την περίοδο 2009-2011 με τα μέτρα που πήραμε κατέβηκε στα 2,8 δις ευρώ.

Και την ίδια περίοδο ο Σύριζα καταψήφιζε στην Βουλή όλα τα μέτρα, κάθε εξυγιαντική προσπάθεια, ενώ δεν έκανε μετά το 2015 και καμία περαιτέρω προσπάθεια μείωσης.

β) Ο Σύριζα απέφυγε επιμελώς να ερευνήσει το πραγματικό σκάνδαλο με την εκτίναξη των τιμών των φαρμάκων.

Για μια ακόμα φορά αρνήθηκε να διερευνήσει τις ευθύνες της Νέας Δημοκρατίας για την περίοδο 2004-2009.

Αρνήθηκε επίσης να διερευνήσει την ευθύνη των Υπουργών του, που το 2015 “ξέχασαν”, να εκδώσουν δελτίο τιμών φαρμάκων-ως όφειλαν- παίζοντας το παιχνίδι των κερδοσκόπων.

Εξ άλλου πρόσφατη είναι η τροπολογία στην Βουλή με την οποία ευνοήθηκαν ιδιαίτερα τα συμφέροντα των πολυεθνικών του φαρμάκου.

3) Η αλήθεια θα λάμψει – ΟΛΑ ΣΤΟ ΦΩΣ

Οι μεθοδεύσεις και οι ραδιουργίες της Κυβέρνησης για μια ακόμη φορά θα αποτύχουν. Ήδη εξ άλλου η μια μετά την άλλη οι κατηγορίες για πολιτικά πρόσωπα πάνε στο αρχείο.

Όπως σωστά ζήτησε ο ίδιος ο Κοινοβουλευτικός μας εκπρόσωπος Ανδρέας Λοβέρδος, εμείς θα ψηφίσουμε την αίτηση άρσης ασυλίας.

Γιατί δεν έχουμε τίποτα να κρύψουμε και τίποτα να φοβηθούμε.

Γιατί η διαφάνεια για τους πάντες και παντού, είναι βασικό στοιχείο της πολιτικής μας.

Εξ άλλου σήμερα στην Βουλή ο Α. Λοβέρδος έδωσε αποστομωτικές απαντήσεις για τους χειρισμούς του για τις τιμές ορισμένων φαρμάκων. Απέδειξε ότι υπηρετούσε με τον καλύτερο τρόπο τα συμφέροντα του δημοσίου, ενεργώντας με βάση τις προβλεπόμενες θεσμικές διαδικασίες και τις εισηγήσεις των αρμόδιων επιτροπών.

Αποκάλυψε ότι δεν είχε καμία σχέση με την ηγεσία της Novartis, και φυσικά ότι ο ενδελεχής έλεγχος που υπέστη από τις αρμόδιες αρχές για τα περιουσιακά του στοιχεία, τον δικαίωσε απόλυτα.

Να υπενθυμίσουμε βέβαια ότι επί Υπουργίας του Α. Λοβέρδου έγιναν οι μεγαλύτερες μεταρρυθμίσεις στον χώρο της Υγείας, και διασώθηκαν δισεκατομμύρια από την διαφθορά και την σπατάλη».

Φιάσκο και τα νέα στοιχεία

Να σημειωθεί ότι το διαβιβαστικό της νέας δικογραφίας που έφτασε στην Βουλή συνοδεύεται από το αίτημα της εισαγγελέως με το οποίο ζητά από την Βουλή να αποφανθεί για την χορήγηση ή μη της απαιτούμενης άδειας για τη λήψη εξηγήσεων από τον κ. Λοβέρδο για την πράξη της παθητικής δωροδοκίας στρεφόμενης κατά του Δημοσίου κατ εξακολούθηση μ εόφελος που πέτυχε ή επεδίωξε ο δράστης ή ζημιά που προξενήθηκε ή απειλήθηκε στο Δημόσιο που υπερβαίνουν το ποσό των 150.000 ευρώ.

Ο φάκελος της δικογραφίας περιλαμβάνει νέες καταθέσεις των γνωστών προστατευόμενων μαρτύρων «ΚΕΛΕΣΗ» και «ΣΑΡΑΦΗ» οι οποίες ωστόσο ακολουθούν το ίδιο παλιό μοτίβο των εκτιμήσεων. Είναι ενδεικτικό πως η «ΚΕΛΕΣΗ» ενώ μιλά για «βαλίτσες» με χρήματα προς τον κ. Λοβέρδο, όταν ο ανακριτικής της ζητά συγκεκριμένες αποδείξεις λέει «δεν είδα με τα μάτια μου να δίνονται λεφτά στον Λοβέρδο» για να προσθέσει στην συνέχεια «...θεωρώ βέβαιο ότι χρηματίστηκε ο Λοβέρδος».

Επίσης, η δικογραφία περιλαμβάνει καταθέσεις μαρτύρων που δεν βρίσκονται σε καθεστώς προστασίας και αναφέρονται σε τιμολογήσεις φαρμάκων ενώ σε ένα τρίτο κεφάλαιο παρουσιάζονται στοιχεία διαφημιστικής δαπάνης της Novartis και καταθέσεις μαρτύρων που υποστηρίζουν πως η χρηματοδότηση κρατικών αξιωματούχων γίνονταν μέσω διαφημιστικών εταιριών.

Στην κατάθεση που έδωσε στις 28/12/2018 ο προστατευόμενος μάρτυρας με κωδικό «ΚΕΛΕΣΗ» και η οποία δεν περιλαμβάνεται στην αρχική δικογραφία που είχε διαβιβαστεί πριν από περίπου ένα χρόνο αναφέρει:

ΚΕΛΕΣΗ : Στα πλαίσια συνάντησης marcet access ο Φρουζής είχε αναφέρει τη στενή του σχέση με τον υπουργό Λοβέρδο. Εξάλλου ήμουν μπροστά σε τηλεφωνική επικοινωνία του φρουζή με τον Λοβέρδο, η οποία έγινε από το κινητό του Φρουζή ενώ ο τελευταίος βρισκόταν στο γραφείο του. Αφού έκλεισε το τηλέφωνο ο Φρουζής ανέφερε ότι ο Λοβέρδος απαιτεί χρήματα μετρητά σε βαλίτσα.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Είστε σίγουρη ότι ο Φρουζής συνομίλησε με τον Λοβέρδο;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Είμαι σίγουρη διότι αμέσως μετά έγινε η κινητοποίηση ώστε να συγκεντρωθούν χρήματα προκειμένου να δοθούν σοτν Υπουργό ως αντάλλαγμα για την κατ’εξαίρεση έγκριση του GILENYIA , το οποίο ήταν κομβικής σημασίας για τη NOVARTIS. Ο Φρουζής διατυμπάνιζε διαρκώς ότι το GILENYIA ήταν μεγάλη προσωπική του επιτυχία. Άκουσα τον Φρουζή να ζητάει να διοχετευθούν χρήματα σε μετρητά μέσω της εταιρείας PRESTIGE στον Λοβέρδο όπως είχε απαιτηθεί από τον τελευταίο.

Ωστόσο, αν και η «Κελέση» αναφέρεται με ευκολία σε βαλίτσες, όταν την ρωτά ο ανακριτής εάν έχει αποδείξεις για όσα βαρύτατα καταγγέλλει, σπεύδει να δηλώσει πως «δεν είδα με τα μάτια μου να δίνονται χρήματα στον τέως υπουργό Λοβέρδο».

ΕΡΩΤΗΣΗ: Γνωρίζετε αν τα χρήματα αυτά κατέληξαν πράγματι στον τέως υπουργό Λοβέρδο ή σε κρατικούς αξιωματούχους; Σε θετική περίπτωση πως λάβατε γνώση;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Δεν είδα με τα μάτια μου να δίνονται χρήματα στον τέως Υπουργό Λοβέρδο. Όμως γνωρίζω ότι 1) εγκρίθηκε ταχύτατα και κατ εξαίρεση το gilenyia 2) ο Φρουζής είχε τακτικές τηλεφωνικές συνομιλίες με τον Λοβέρδο 3) ο Βουλκίδης και την περίοδο του Λοβέρδου επέστρεφε χρήματα στο Φρουζή 4) ο Φρουζής κατ εντολή του Λοβέρδου φρόντιζε να καταχωρούνται στον τύπο άρθρα ενάντια στα μέτρα περικοπών του Υπουργείου στον τομέα του φαρμάκου. Αυτό το έκανε για να δίνεται η εντύπωση στον κόσμο ότι ο Λοβέρδος ήταν πολέμιος των συμφερόντων των φαρμακευτικών εταιρειών και έτσι να καλλιεργείται η πολιτική εικόνα 5) Άκουσα το Φρουζή να ζητάει να διοχετευτούν χρήματα σε μετρητά μέσω της εταιρείας prestige προς τον Λοβέρδο όπως είχε απαιτηθεί από τον τελευταίο 6) άκουσα τον Φρουζή να λέει ότι έκλεισε το ζήτημα του Λοβέρδου εννοώντας ότι ικανοποιήθηκε το αίτημά του να λάβει χρήματα σε μετρητά. Με βάση τα παραπάνω θεωρώ βέβαιο ότι χρηματίστηκε ο Λοβέρδος…»

Εκτός όμως από την «ΚΕΛΕΣΗ» και ο «ΣΑΡΑΦΗΣ» παραδέχεται πως « για τα πολιτικά πρόσωπα σας αναφέρω ότι δεν έχω άμεση γνώση ότι ελάμβαναν τα δώρα που προορίζονταν να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα της Novartis δεδομένου ότι δεν ήμουν αυτόπτης μάρτυρας σε κάτι τέτοιο καθόσον η εταιρεία είχε ορίσει τον Κ. Φρουζή για την διεκπεραίωση των δωροδοκιών των πολιτικών προσώπων και κρατικών αξιωματούχων και για τη διαχείριση των μαύρων ταμείων».

Ωστόσο, ο ίδιος μάρτυρας που παραδέχεται ότι δεν έχει άμεση γνώση για τις δωροδοκίες καθώς δεν ήταν αυτόπτης μάρτυρας, δηλώνει με «βεβαιότητα» ότι υπήρχε «μαύρο ταμείο» με την κωδική ονομασία «Αγιο Δισκοπότηρο».

Πάντως, ο «ΣΑΡΑΦΗΣ» σπεύδει να υπογραμμίσει ότι επι υπουργίας Μάριου Σαλμά «δεν επιτεύχθηκαν οι στόχοι της εταιρείας» και πως «στοχοποιήθηκε ο Μάριος Σαλμάς, ο οποιος πολεμήθηκε ολοκληρωτικά μέσω ελεγχόμενων ΜΜΕ».

Αίσθηση τέλος προκαλεί και η κατάθεση του κ. Νικόλαου Μανία που όπως υποστηρίζει τον Ιούνιο του 2011 κλήθηκε από την Επιτροπή Τιμολόγησης Φαρμάκων προκειμένου να υπολογίσει τις τιμές με διαφορετικά σενάρια. Ο κ. Μανίας υποστηρίζει ότι ο CEO της πολυεθνικής Novartis κυκλοφορούσε στους δρόμους με ένα σακίδιο πλάτης γεμάτο λεφτά και δωροδοκούσε υπουργούς και κρατικούς αξιωματούχους. «Συχνός επισκέπτης κατά την διαδικασία αυτή και όχι μόνο ήταν ο κ. Φρουζής που κυκλοφορούσε με σακίδιο πλάτης, το οποίο σύμφωνα με πληροφορίες περιείχε χρηματικα ποσά. Από κύκλους της αγορας *Γεώργιος Συκιανάκης ενδεικτικά) μου είχε μεταφερθεί πως ο κ. Φρουζής είχε επισκεφθεί τον κ. Λοβέρδο αρκετές φορές, σύμφωνα με τις μαρτυρίες συνεργάτιδων του κ. Λοβέρδου που σχολίαζαν την εξωτερική εμφάνιση του κ. Φρουζή».

Πηγή: protothema.gr

Keywords
νέα, novartis, τα νεα, φιασκο, novartis, σκλήρυνση κατά πλάκας, νεα δημοκρατια, offshore, βουλη, λοβερδος, εταιρεία, εοφ, email, συριζα, σκοπια, τσιπρας, εκλογες, ΠΑΣΟΚ, δις, αποδειξεις, access, μμε, ceo, εμφάνιση, protothema, τελη κυκλοφοριας, αποτελεσματα δημοτικων εκλογων 2010, εκλογες 2010 αποτελεσματα , τελη κυκλοφοριας 2012, κυβερνηση εθνικης ενοτητας, νεα κυβερνηση, Καλή Χρονιά, εκλογες 2012, βουλευτικές εκλογές 2012, αλλαγη ωρας 2012, τελος του κοσμου, νεος παπας, τελη κυκλοφοριας 2014, εκλογες 2014, εκλογες 2015, τελη κυκλοφοριας 2015, τελη κυκλοφοριας 2016, αποτελεσματα, μιλα, ελενη, ωφελεια, αδεια, αιτηση, βουλη των ελληνων, γνωση, δημοκρατια, δωρα, εοφ, ηγεσια, θαρρος, τηλεφωνο, ceo, email, mail, αζητητα, αρθρα, βαλιτσες, γινονται, δευτερο, δημοσιο, δηλωση, δις, εγινε, ευρω, υπαρχει, εβδομαδα, εμφάνιση, επικοινωνια, επιτυχια, εταιρεία, ευθυνη, ζημια, ζητα, ζοφερη, ιδια, ιδιο, υπηρεσιες, υπηρχαν, υποθεση, εικονα, κεφαλαιο, κυβερνηση, κινητο, λεφτα, ληψη, μαξιμου, ματια, μηνες, ονομα, ουσιαστικο, ουσια, παιδια, ραντεβου, ρωτα, σιγουρη, συγκεκριμενα, συζητηση, συνεχεια, σκλήρυνση κατά πλάκας, σοφια, τεως, τιμη, φαρμακα, φυσικα, φορα, access, φακελος, ιδιαιτερα, υπουργειο, κολοσσος, μπροστα, offshore, παιχνιδι, πληροφοριες, protothema, θετικα, υγειας
Τυχαία Θέματα