Εντείνονται οι νομικές ανησυχίες για την Boeing, κατατέθηκε αγωγή από μετόχους

Εντείνονται οι νομικές ανησυχίες για την Boeing, καθώς κατατέθηκε νέα αγωγή κατά της εταιρείας για εξαπάτηση των μετόχων, με επιχείρημα την απόκρυψη προβλημάτων στα αεροσκάφη 737 Max, που επέφεραν δύο αεροπορικές τραγωδίες, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters.

Πρόκειται για ομαδική αγωγή που κατατέθηκε σε ομοσπονδιακό δικαστήριο του Σικάγο

από ανθρώπους που έχουν μετοχές της Boeing και έρχεται στον απόηχο της πτώσης της κεφαλαιοποίησης της εταιρείας κατά 34 δισ. δολάρια μέσα σε δύο εβδομάδες από τη συντριβή του 737 Max των Αιθιοπικών Αερογραμμών.

Όπως αναφέρεται στην αγωγή, η Boeing «ουσιαστικά έβαλε την κερδοφορία και την ανάπτυξή της πάνω από την ασφάλεια των αεροσκαφών και την ειλικρίνεια», επισπεύδοντας την κυκλοφορία του 737 Max στην αγορά για να ανταγωνιστεί την Airbus και αφήνοντας εκτός «έξτρα» ή «προαιρετικά» στοιχεία, που είχαν σχεδιαστεί για να αποτρέψουν καταστάσεις όπως αυτές που είδαμε στις πτήσεις των Αιθιοπικών Αερογραμμών και της Lion Air.

Ο αεροναυπηγικός κολοσσός έρχεται αντιμέτωπος και με άλλες αγωγές για τα δύο αεροπορικά δυο δυστυχήματα, μεταξύ άλλων, από οικογένειες των θυμάτων και συμμετέχοντες στα προγράμματα συνταξιοδότησης υπαλλήλων της.

The post Εντείνονται οι νομικές ανησυχίες για την Boeing, κατατέθηκε αγωγή από μετόχους appeared first on Metaforespress.

Keywords
Τυχαία Θέματα