Τα ραντεβού στο Λουξεμβούργο

Του Κώστα Τσαούση

Αν και η πλευρά του European Investment Fund (EIF) με πολύ ευγενικό τρόπο αποφεύγει να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει τις πληροφορίες που κυκλοφορούν στην αγορά, εν τούτοις, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, η ατζέντα των συναντήσεων με τους εκπροσώπους των υποψήφιων προς χρηματοδότηση funds έχει ολοκληρωθεί. Οι συναντήσεις στο Λουξεμβούργο στα γραφεία του EIF που είναι ο βασικός μέχρι στιγμής

χρηματοδότης του EquiFund ξεκινούν αμέσως μετά την Πρωτομαγιά και πάνε και μετά τις 15 Μαΐου. Ο ακριβής αριθμός των συναντήσεων αλλά και η σύνθεση των προσκαλεσμένων δεν ανακοινώνεται αλλά ο κατάλογος φαίνεται να είναι μακρύς. Άλλωστε, η αρχική λίστα των ενδιαφερομένων έφθανε πάνω κάτω τους 50.

Πάντως, σε κάθε περίπτωση η αξιολόγηση των υποψηφίων και θα κρατήσει καιρό και θα έχει τα χαρακτηριστικά μιας σκληρής διαδικασίας. Τα πρώτα αποτελέσματα –άρα και τα ονόματα των σχημάτων που θα περάσουν στην τελική φάση για να χρηματοδοτηθούν από το EIF και να συγκροτηθούν ως funds που θα δεχθούν και τα κεφάλαια των ιδιωτών- δεν θα υπάρξουν πριν το τέλος Σεπτεμβρίου. Με αυτόν τον οδικό χάρτη τα νέα funds –η επόμενη γενιά των Jeremie Funds- θα βγουν στην αγορά για επενδύσεις στην καλύτερη περίπτωση στο τέλος του 2017.

Το newmoney.gr σε παλαιότερο άρθρο που είχε φιλοξενήσει κατέγραφε τις υποψηφιότητες.

Τέλος, προς αποφυγή παρεξηγήσεων το ποιος θα επιλεγεί αλλά και το ποια θα είναι η τελική σύνθεση των σχημάτων των υποψηφίων θα αργήσει να φανεί και μόνο μετά και το τελικό στάδιο της αξιολόγησης θα έχουμε επιβεβαιωμένες ταυτότητες σχημάτων και …ονόματα!

Keywords
Τυχαία Θέματα