Μέτωπο Δούρου - Καραμέρου κατά Σπίρτζη για τα διόδια

Του Δημήτρη Μαρκόπουλου

Έγραψαν τα ΜΜΕ για τις αντιδράσεις πολιτών ως προς τα περίφημα πλευρικά διόδια στη βόρεια Αττική και τα όσα πέρασε ο υπουργός Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης σε ανοικτή σύσκεψη κατοίκων (σ.σ. αν και οι ακρότητες ποτέ δεν είναι καλές) όμως λίγοι στάθηκαν σε μια διαφοροποίηση με πολιτικά χαρακτηριστικά.

Αυτήν της περιφέρειας Αττικής, η οποία με τη συγκατάθεση της Ρένας Δούρου και του αρμόδιου αντιπεριφερειάρχη βορείου τομέα Γιώργου Καραμέρου

εξέφρασε την κάθετη αντίθετη στάση της για τη δημιουργία διοδίων έστω και μετά το 2019 όπως είπε ο υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ.

Με δήλωση του ο κ. Καραμέρος και προφανώς με συγκατάθεση της πολιτικής του προϊσταμένης, τόνισε πως η Περιφέρεια Αττικής είναι "σταθερά προσηλωμένη την αντίθεσή της ως προς την εγκατάσταση νέων πλευρικών διοδίων στους κόμβους Μεταμόρφωσης και Αγίου Στεφάνου, καθώς και στην απομάκρυνση των ήδη εγκατεστημένων, ενώ ζητά να τεθεί σε εφαρμογή η αναλογική χιλιομετρική χρέωση, όχι μόνο για το εθνικό οδικό δίκτυο, αλλά και για την Αττική οδό".

Και μπορεί ο κ. Σπίρτζης όντως να μίλησε για χιλιομετρικά διόδια, όμως το γεγονός πως αφήνει ακόμα ανοικτό το να υπάρξουν νέα διόδια, οδηγεί σε σκέψεις. Με τον κ. Καραμέρο να ανήκει στο συνεργαζόμενο κυβερνητικά κόμμα των Οικολόγων Πράσινων και την κυρία Δούρου να χαράσσει με την σιωπή της ξεχωριστή γραμμή ως προς τα κυβερνητικά πεπραγμένα, όλα δείχνουν πως οι δυνάμεις στον κυβερνητικό συνασπισμό που περιμένουν με το "όπλο παρά πόδα" τις επόμενες μετά την ήττα του ΣΥΡΙΖΑ ημέρες είναι υπαρκτές. Υπαρκτές και ...αυτοδιοικητικές.

Keywords
Τυχαία Θέματα