Ξεθωριάζει το «Μακρόν ράλι» στην Ευρώπη – Focus στα εταιρικά κέρδη

Οριακές κινήσεις σημειώνουν σήμερα οι ευρωαγορές καθώς ξεθωριάζει το Μακρόν – ράλι που είδαμε στις αρχές της εβδομάδας. Οι επενδυτές τώρα εστιάζουν στα κέρδη, τη συνεδρίαση της ΕΚΤ για τη νομισματική πολιτική και τις ανακοινώσεις Τραμπ για τη φορολογική πολιτική.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 σημείωνε νωρίτερα άνοδο η 0,05% με τους περισσότερους κλάδους σε θετικό έδαφος.

Ο FTSE 100 με πτώση 0,12%, ο DAX στο -0,08%, ο CAC 40 με οριακή άνοδο 0,03%

,ο IBEX 35 με πτώση 0,48% και ο FTSE MIB με απώλειες 0,62%.

Οι μετοχές των εταιρειών κοινής ωφέλειας σημείωναν τις χειρότερες επιδόσεις με τον οίκο Fitch να προειδοποιεί ότι μπορεί να υποβαθμίσει τις ιταλικές εταιρείες του κλάδου που αυτή τη στιγμή βρίσκονται στη βαθμίδα BBB+, i αν η αξιολόγηση της χώρας πέσει στο BB+. Την περασμένη Δευτέρτα ο οίκος υποβάθμισε την αξιολόγηση της Ιταλίας στο ΒΒΒ από ΒBB+.

Οι μετοχές του τομέα πρώτων υλών είχαν επίσης κακές επιδόσεις μετά το αίτημα Κινέζου αξιωματούχου για μείωση της κινεζικής παραγωγής ατσαλιού.

Χαμηλότερα και οι μετοχές στον κλάδο αυτοκινήτου. Η Peugeot ανακοίνωσε αύξηση 4,9% στα έσοδα α' τριμήνου, αλλά η μετοχή σημείωσε απώλειες 1,7%. Η Daimler αύξησε τις προβλέψεις για τα κέρδη έτους μετά την ανακοίνωση διπλασιασμού των καθαρών κερδών α' τριμήνου σε σχέση με έναν χρόνο πριν.

Η μετοχή της Kering αντιθέτως έκανε άλμα 10% μετά την ανακοίνωση για πωλήσεις τριμήνου σε επίπεδα ρεκόρ

Keywords
Τυχαία Θέματα