Τα παιδιά δεν αγοράζουν Lego, άρα 1.400 άτομα χάνουν τη δουλειά τους

Η Lego A / S σχεδιάζει να περικόψει 1.400 θέσεις εργασίας, καθώς η δανέζικη εταιρεία κατασκευής παιχνιδιών πιέζεται, λόγω της υποχώρησης της ζήτησης για μια νέα σειρά παιχνιδιών της σειράς "Batman", εξέλιξη που συμβάλλει στη μεγαλύτερη κάμψη των πωλήσεών της, τουλάχιστον κατά την τελευταία δεκαετία.

Η εταιρεία

δήλωσε ότι θα μειώσει το εργατικό της δυναμικό κατά 8% μετά από μια δεκαετία γρήγορης επέκτασης, κατά τη διάρκεια της οποίας ο κύκλος εργασιών της υπερδιπλασιάστηκε κι έφτασε στο σημερινό επίπεδο των περίπου 18.200 υπαλλήλων. Η απόφαση για απολύσεις έγινε γνωστή από την εταιρεία, που είναι ο μεγαλύτερος κατασκευαστής παιχνιδιών της Ευρώπης, στέλεχος της οποίας δήλωσε την Τρίτη ότι οι πωλήσεις στο πρώτο εξάμηνο υποχώρησαν κατά 5% κι έπεσαν στα 14,9 δισεκατομμύρια κορώνες.

"Χάνουμε σε δυναμική και χάνουμε σε παραγωγικότητα", δήλωσε ο πρόεδρος Jorgen Vig Knudstorp κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης. "Έχουμε οικοδομήσει μια όλο και πιο πολύπλοκη οργάνωση. Αυτό θα μπορούσε τελικά να οδηγήσει σε στασιμότητα ή παρακμή ".

Η πτώση των πωλήσεων και οι περικοπές θέσεων εργασίας επιτείνουν τη μεγαλύτερη κρίση της Billund, μετά το 2003- 2004, όταν ο κατασκευαστής πολύχρωμων πλαστικών τούβλων έκανε γνωστές απώλειες ρεκόρ. Μετά από μια πορεία ανάκαμψης, στην οποία την οδήγησε ο Knudstorp, που μετέτρεψε τη Lego στην πιο κερδοφόρα εταιρεία κατασκευής παιχνιδιών του κόσμου, οι πωλήσεις μειώθηκαν εκ νέου καθώς τα παιδιά δαπανούν περισσότερο χρόνο σε ψηφιακές εναλλακτικές λύσεις, προκαλώντας μικρότερο κύκλο εργασιών στην εταιρεία.

Keywords
Τυχαία Θέματα